Ετοιμο το 1ο ΓΕΦ σε όλη την Ελλάδα στα Μέγαρα

Το 1ο Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων σε όλη την Ελλάδα λειτουργεί πλέον στα Μέγαρα.

Η διοίκηση του δήμου, από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η κατάργηση της ΔΟΥ Μεγάρων και η συγχώνευση της με τη ΔΟΥ Ελευσίνας, στα πλαίσια της φορολογικής μεταρρύθμισης, κίνησε όλες τις διαδικασίες ώστε να λειτουργήσει άμεσα το ΓΕΦ και να σταματήσει η ταλαιπωρία των δημοτών, οι οποίοι ήταν υποχρεωμένοι να μεταβαίνουν στην Ελευσίνα για να τακτοποιούν τις φορολογικές τους εκκρεμότητες.

Η διοίκηση του δήμου μετά από μια πολύ αποδοτική συνάντηση που είχε με τους φοροτεχνικούς της περιοχής μας, προχώρησε με τη σύμφωνη γνώμη και τη βοήθεια του ιδιοκτήτη του κτηρίου που στεγαζόταν μέχρι πρότινος η ΔΟΥ Μεγάρων σε όλες τις ενέργειες για την πλήρη και εύρυθμη λειτουργία του ΓΕΦ. Έτσι εγκατέστησε το σύστημα «ΣΥΖΕΥΞΙΣ», το οποίο είναι απαραίτητο για την ηλεκτρονική διακίνηση και  τακτοποίηση όλων των υποθέσεων, μέσω του νέου φορολογικού προγράμματος «Taxis net 2» και διέθεσε δύο  υπαλλήλους του δήμου για την ομαλή λειτουργία και την άμεση εξυπηρέτηση των φορολογουμένων. Μετά τις τελευταίες δοκιμές διαπιστώθηκε ότι το σύστημα λειτουργεί κανονικά και είναι διαθέσιμο στην υπηρεσία του κοινού.

Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μαρινάκης δήλωσε για το θέμα: « Η διοίκηση μας από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι καταργείται η ΔΟΥ Μεγάρων παρά τις μέχρι τότε, περί του αντιθέτου υποσχέσεις των διοικούντων του Υπουργείου προς εμένα προσωπικά, έσπευσε να εγκαταστήσει και να λειτουργήσει, στον ίδιο χώρο με την πρώην ΔΟΥ, το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων του δήμου μας. Η  ταλαιπωρία των συνδημοτών μας ήταν για μένα προσωπικά μεγάλο και άδικο βάρος και είχα την υποχρέωση να  δώσω τέλος σε αυτήν όσο το δυνατό γρηγορότερα. Δεν σας κρύβω ότι ήταν  για μένα, όπως για όλους τους συμπολίτες μου, μαχαιριά στην καρδιά της ιστορίας και της μεγαλοπρέπειας αυτού του λαού, η κατάργηση της ΔΟΥ Μεγάρων. Όμως οφείλαμε, εγώ και οι συνεργάτες μου να σπεύσουμε να αποκαταστήσουμε το ταχύτερο δυνατόν αυτή την αδικία. Αυτό ακριβώς πράξαμε και σήμερα προσφέρουμε στους συνδημότες μας το 1ο ΓΕΦ που λειτουργεί σε όλη την Ελλάδα.

Θέλω να εκφράσω δημόσια τις ευχαριστίες μου στον ιδιοκτήτη του οικήματος που στεγάζεται σήμερα το ΓΕΦ, τον κ. Σωτήρη Παπαηλία, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που ενέκυψε το πρόβλημα της κατάργησης της ΔΟΥ Μεγάρων, δήλωσε δημόσια ότι εξακολουθεί να προσφέρει το οίκημα ΔΩΡΕΑΝ στο δήμο για να εξακολουθεί να λειτουργεί το παράρτημα της ΔΟΥ στα Μέγαρα.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω για τη συνεργασία, το νέο Διευθυντή της ΔΟΥ, κ. Μασίνα, ο οποίος προσφέρει ενσυνείδητα τις υπηρεσίες του προς όφελος των δημοτών, σε αντίθεση με τον προηγούμενο Διευθυντή, ο οποίος λειτούργησε εχθρικά για το δήμο μας και συνέβαλε με τις αχαρακτήριστες ενέργειες του στην υποβάθμιση των υπηρεσιών της ΔΟΥ».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button