Εσύ τι θα ψήφιζες στο δημοτικό συμβούλιο για το δάνειο;

Σχετικά με τη χθεσινή συζήτηση για λήψη δανείου 6 εκ. ευρώ, κάνω μια σκέψη: Δύσκολο πράγμα να είσαι διοίκηση, εύκολο αντιπολίτευση… Πιστεύω όμως πως και οι μεν και οι δε, στάθηκαν στο ύψος της περίστασης και θα εξηγηθώ.

 

Η διοίκηση φέρνει προς ψήφιση τη λήψη δανείου μιας και, απ’ ότι φαίνεται, τέθηκε διλημματικά από την κυβέρνηση πως για να σου εγκρίνω τον προϋπολογισμό βρες 6 εκ. για τα παλιά σου χρέη. Το plan A για κάθε λογικό άνθρωπο είναι να ζητήσεις/διεκδικήσεις/απαιτήσεις/παλέψεις για να δοθούν μέσω επιχορήγησης τα χρήματα αυτά. Η κυβέρνηση όμως σου λέει όχι και σε παραπέμπει στη λήψη δανείου. Ίσως να είναι deadline αυτό της κυβέρνησης, ίσως και όχι. Επειδή λοιπόν το plan A για μένα είναι να παλέψεις με κάθε τρόπο για την επιχορήγηση, ίσως έσχατη λύση νόμιμης διεκδίκησης να αποτελεί η “αρνητική” απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη λήψη δανείου, κάτι το οποίο μπορεί να στριμώξει την κυβέρνηση για να κάνει κάτι, ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί ο Δήμος.

 

Αντιλαμβάνομαι πως η μη έγκριση του προϋπολογισμού κρατάει το δήμο με δεμένα χέρια. Όχι μόνο δε μπορείς να πληρώσεις τα παλιά, αλλά ούτε να τρέξεις και τα καινούργια… Γι' αυτό και είναι απαράδεκτο το δίλημμα που τέθηκε από την “αριστερή” κυβέρνηση, «αν θες να σου εγκρίνω τον προϋπολογισμό πάρε δάνειο». Η διοίκηση όμως του δήμου πρέπει να δουλέψει το “μαγαζί”, και κάτι τέτοιο χωρίς προϋπολογισμό δε γίνεται. Καλώς λοιπόν κατά τη γνώμη μου φέρνει το θέμα του δανείου, μιας και όπως λέει, έχει εξαντλήσει τον αγώνα για επιχορήγηση αυτού του ποσού. Καλώς όμως και η αντιπολίτευση δίνει ένα όπλο ακόμη στο αγώνα διεκδίκησης των 6 εκ. από την κυβέρνηση.

 

Γνώμη μου είναι πως ίσως μετά από αυτή την εξέλιξη να υπάρξει θετική απόκριση από πλευράς κυβέρνησης στο αίτημα για επιχορήγηση του ποσού των 6 εκ. ευρώ. Αν παρά την χθεσινή “άρνηση” της ενισχυμένης πλειοψηφίας για λήψη δανείου, συνεχίσει η κυβέρνηση στο δίλημμα, ή δάνειο ή δεν εγκρίνω προϋπολογισμό, τότε θα πρέπει να ξαναέρθει το θέμα σε Δημοτικό Συμβούλιο και όλοι οι σύμβουλοι να αναλογιστούν τις ευθύνες τους με βάση τα νέα δεδομένα.

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button