Λαϊκή Συσπείρωση: «Θα αρνηθούμε να συμπράξουμε σε άλλο ένα οικονομικό έγκλημα»

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” Μεγάρων – Ν. Περάμου σχετικά με την πρόθεση του Δήμου για σύναψη δανειακής σύμβασης ύψους € 6.000.000 από το ΤΠ&Δ

 

Την 08 Ιούνη καλείται το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Μεγαρέων σε συνεδρίαση με αποκλειστικό θέμα την έγκριση σύναψης δανειακής σύμβασης με το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων ύψους € 6.000.000 (έξι εκατομμύρια ευρώ), για την ισοσκέλιση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2015.

Δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας με τη μεθόδευση αυτή της Δημοτικής Αρχής που ακολουθεί την πεπατημένη της προηγούμενης Διοίκησης και όλων των δημοτικών αρχών όπου η «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν είναι επικεφαλής των Δήμων.

 

Με το ψευδεπίγραφο και εκβιαστικό δίλημμα «ή παίρνουμε δάνειο ή ο δήμος θα κατεβάσει ρολά», επιχειρείται η σύναψη του δανείου για οφειλές του Δήμου ύψους

€ 5.997.048,37.

 

Η πάγια θέση μας είναι ότι οι δήμοι θα πρέπει να χρηματοδοτούνται αποκλειστικά και ολοκληρωτικά από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι να καταφεύγουν σε δανειοδοτήσεις από τράπεζες με δυσβάστακτους όρους και υποθήκευση περιουσιακών τους στοιχείων που αποτελούν περιουσία του ελληνικού λαού.

 

Η πείρα έχει δείξει ότι τα δάνεια, τελικά, φορτώνονται στις πλάτες των δημοτών, στις πλάτες του ελληνικού λαού που τα τελευταία χρόνια έχει εξαθλιωθεί  από τις πρακτικές όλων των κυβερνήσεων και καλείται να πληρώσει το «μάρμαρο».

 

Το πώς μετακυλίονται τα χρέη του δήμου στις πλάτες των Μεγαρέων δημοτών είναι γνωστό. Τελευταία «φιλολαϊκή» πράξη της νέας Δημοτικής Αρχής ήταν η αύξηση των δημοτικών τελών τον Δεκέμβρη του ’14 κατά 13% και έπεται συνέχεια.

 

Για όλα αυτά θα τοποθετηθούμε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και θα αρνηθούμε να συμπράξουμε σε άλλο ένα οικονομικό «έγκλημα» που επιχειρείται και οι δημότες θα βρουν μπροστά τους πολύ σύντομα.

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button