ΕΠΟΜΕΑ Αλεποχωρίου: Έκκληση για ενίσχυση του έργου της ομάδας – Απολογισμός περιόδου 2021

Στις 31 Οκτωβρίου 2021 έληξε η αντιπυρική περίοδος για το 2021, όπως πληροφορεί η ΕΠΟΜΕΑ Αλεποχωρίου και στη συνέχεια με ανακοίνωσή της αναφέρει:

Η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Αλεποχωρίου καθόλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου έλαβε μέρος σε επιχειρήσεις κατάσβεσης δασικών πυρκαγιών και σε δράσεις πρόληψης δασικών πυρκαγιών. Η ομάδα μας επιχείρησε στην καταστροφική, για την περιοχή μας, πυρκαγιά του Μαΐου στα Γεράνεια Όρη, στην καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου στα Βίλια καθώς και στην πυρκαγιά της Βαρυμπόμπης συνδράμοντας την ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α Αιγάλεω.

Για άλλη μια φορά η ομάδα μας βοήθησε όπου της ζητήθηκε, αλλά με περιορισμένες δυνατότητες καθώς η έλλειψη τόσο βασικού εξοπλισμού κατάσβεσης όσο και υγειονομικού εξοπλισμού δεν επέτρεψε στα μέλη μας να παρέχουν τις μέγιστες δυνατότητες τους.

Είναι ανάγκη πλέον στο Αλεποχώρι να υπάρχει μια εθελοντική ομάδα ατόμων που να γνωρίζουν τόσο Πρώτες Βοήθειες όσο και τρόπους πρόληψης και καταστολής φυσικών καταστροφών. Δυστυχώς οι πρώτες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης απέχουν αρκετά χιλιόμετρα και σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο χρόνος είναι πολύτιμος.

Επιπλέον η ύπαρξη ενός πυροσβεστικού οχήματος άμεσης επέμβασης με βάση το Αλεποχώρι αποδείχθηκε αναγκαία καθώς σε περίπτωση πυρκαγιάς θα μπορέσει να συνδράμει – επιχειρήσει άμεσα και να προλάβει την επέκταση της εκάστοτε πυρκαγιάς είτε δασικής είτε αστικής. Όμως και η τοποθέτηση Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών σε κεντρικά σημεία και προσβάσιμα από όλους είναι εξίσου σημαντική.

Η ομάδα μας καθόλη τη διάρκεια του χειμώνα θα συνεχίσει να εκπαιδεύεται και να βρίσκεται σε ετοιμότητα ώστε να συνδράμει τους αρμόδιους φορείς.

Όποιος πολίτης επιθυμεί να ενισχύσει το έργο της ομάδας με κάποια δωρεά είτε εξοπλισμού είτε χρηματική (ώστε να αγοραστεί κάποιος εξοπλισμός) να επικοινωνήσει στο τηλέφωνο 694 31 80 211, 690 60 51 683

Χρειαζόμαστε τη στήριξη όλων σας για μα συνεχίσουμε το έργο μας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button