Επιστολή Σωματείου Εργαζομένων Επιβατών Προαστιακού προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου στο δρομολόγιο Αθήνα-Μέγαρα με ώρα άφιξης στα Μέγαρα στις 18:13, ο συρμός φρέναρε απότομα και σταμάτησε 50-100 μέτρα μετά από τον σταθμό.
Σχετικά με αυτό το συμβάν το Σωματείο Εργαζομένων Επιβατών Προαστιακού την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου, με επιστολή του στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., ζητάει να ενημερωθεί για τα αίτια του συμβάντος, τις ενέργειες τις ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. που επακολούθησαν του συμβάντος και επιπλέον μια ενημέρωση σχετικά με τα μέτρα που θα ληφθούν στο μέλλον, ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα της ασφάλειας των επιβατών και να μην επαναληφθούν ανάλογα περιστατικά στο μέλλον.

Ακολουθεί η επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων Επιβατών Προαστιακού:

 

«Κύριοι,
Όπως γνωρίζετε, προχθές (11/02/2019) είχαμε ένα παρ’ ολίγο, στην κυριολεξία, ατύχημα στο δρομολόγιο του Προαστιακού των 17:35 από Αθήνα προς Κιάτο!

Επέστρεφα με αυτήν την αμαξοστοιχία από την εργασία μου, όταν λίγο πριν το σταθμό των Μεγάρων το τραίνο ταλαντεύτηκε με ορμή και διάρκεια προς τη μια πλευρά, μετά προς την άλλη και στη συνέχεια βρεθήκαμε παρκαρισμένοι στην αποβάθρα του σταθμού των Μεγάρων. Απ’ ότι πληροφορηθήκαμε υπήρξαν τραυματισμοί, ιδιαίτερα στα πίσω βαγόνια! Είμασταν πραγματικά τυχεροί που ο συρμός δεν εκτροχιάστηκε…

Από το πλήρωμα της αμαξοστοιχίας, δεν υπήρξε καμία επίσημη ανακοίνωση για το συμβάν, απλά μετά την πάροδο 10-15 λεπτών, ο συρμός ξεκίνησε για τον προορισμό του.

Επειδή θεωρούμε το συμβάν σοβαρό θα θέλαμε να μας γνωρίσετε:

1. Τις ενέργειές σας από την στιγμή που συνέβη το ατύχημα μέχρι σήμερα.
2. Τα αίτια του συμβάντος.

Επιπλέον θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για τα μέτρα που σκοπεύετε να λάβετε ώστε να:

  • Ενισχύσετε το αίσθημα της ασφάλειας των επιβατών- πελατών σας.
  • Μην επαναληφθούν ανάλογα περιστατικά στο μέλλον.

Αναμένοντας την απάντησή σας, σας γνωρίζουμε ότι επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα των μελών μας.

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ. Σ.Ε.Ε.Π.
Νικόλαος Κοροβέσης
Πρόεδρος Δ.Σ.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button