Επιστολή Κ.Πιπιλή προς τον Σγουρό για το θέμα των διοδίων

Αξιότιμε κ. Γιάννη Σγουρέ,

 

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας εκφράσω την έντονη ανησυχία καθώς και τον προβληματισμό μου σχετικά με τις ανακοινώσεις που αφορούν στις νέες αυξήσεις των τιμών των διοδίων αλλά και κύρια τη δημιουργία των τριών νέων σταθμών κατά μήκος της Εθνικής Οδού και παραπλεύρως των εισόδων και εξόδων από και προς το Δήμο Μεγαρέων.

 

Η κατασκευή αυτών των τριών νέων σταθμών, η οποία ανακοινώθηκε από τον αρμόδιο υπουργό, πρόκειται να προσθέσει ακόμα ένα αβάσταχτο βάρος στις πλάτες των δημοτών μας, οι οποίοι αισθάνονται ήδη καταπονημένοι από την αυξημένη φορολογία και την παράλληλη πτώση των εισοδημάτων τους. Επιπλέον, τίθεται το ζήτημα της αύξησης του αντιτίμου των ήδη υπαρχόντων σταθμών που μπορεί να φτάσει έως και 30%.

 

Ήδη έχει κατατεθεί για κύρωση στη Βουλή -μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου-, το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υποδομών, «Κύρωση των Συμφωνιών Τροποποίησης των συμβάσεων παραχώρησης των μεγάλων οδικών έργων και ρύθμιση συναφών θεμάτων», και ζητάμε να σταματήσει η άδικη οικονομική επιβάρυνση στους δημότες μας μέσω των αυξημένων τελών διοδίων.

 

Ως εκ τούτου, ζητώ την άμεση και απρόσκοπτη υποστήριξή σας ενάντια στην άδικη αυτή πρακτική, η οποία παραβιάζει το δικαίωμα των πολιτών στην ελεύθερη, δωρεάν και ασφαλή μετακίνησή τους στα όρια του Δήμου. Είναι απαράδεκτο ο καθένας από μας να αναγκάζεται να πληρώσει ακόμα και τη μεταφορά του προς την Κινέττα ή τη Νέα Πέραμο. Αυτό μπορεί να φέρει δυσμενή αποτελέσματα στην τοπική κοινωνία και οικονομία. Λαμβάνοντας δε υπόψη το γεγονός ότι κάποιες από τις περιοχές μοιράζονται διάφορες Υπηρεσίες, είναι φανερό ότι οι επιβαρύνσεις αυτές θα είναι τροχοπέδη στην εξυπηρέτηση των ωφελουμένων. Όπως γνωρίζετε, οι δημότες μας ήδη επιβαρύνονται από τη μετακίνησή τους στις Υπηρεσίες που φιλοξενούνται στην Ελευσίνα. Τέλος θα ήθελα να τονίσω το γεγονός πως η Παλαιά Εθνική Οδός δε διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές ώστε να υποδεχθεί το συνεχώς αυξανόμενο κυκλοφοριακό φορτίο.

 

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας απέναντι στα προβλήματα των πολιτών και τις προσπάθειές σας για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής αυτών, αναμένουμε τη συμπαράστασή σας στον αγώνα αυτό, ώστε να απαλλαχτούν τα νοικοκυριά από ένα ακόμα περιττό έξοδο.

 

Με τιμή

Κατερίνα Πιπιλή

Παρόμοια άρθρα

Back to top button