Η Λαϊκή Ενότητα θα συνεχίσει τον αντιμνημονιακό αγώνα μαζί με το λαό, δίπλα στο λαό

Οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 διατήρησαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και έφεραν στο Κοινοβούλιο κόμματα που στη συντριπτική τους πλειοψηφία αποδέχονται τη μνημονιακή πραγματικότητα.

Η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ έφερε ένα αίσθημα απογοήτευσης σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας που προτίμησε σε αυτές τις εκλογές το “παρκάρισμα” της αποχής, το οποίο προτίμησαν πάνω από 800.000 ψηφοφόροι. Αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό με τη διενέργεια των εκλογών – εξπρές και τη δημιουργία ψευδών διλημμάτων και επίπλαστων προσδοκιών περί “δεύτερης ευκαιρίας” και “παράλληλου προγράμματος”, προσδιόρισε σε μεγάλο βαθμό το εκλογικό αποτέλεσμα.

Το αποτέλεσμα της κάλπης ήταν πολύ κακό για τη Λαϊκή Ενότητα που δεν μπόρεσε τελικά μέσα σε αυτές τις συνθήκες να περάσει το όριο του 3% κι έτσι το μόνο αυθεντικό ενωτικό αντιμνημονιακό μέτωπο δεν εκπροσωπείται στη Βουλή. Το γεγονός του βραχύ βίου (μόλις 28 ημέρες) του μετώπου σε συνδυασμό με τον ουσιαστικό αποκλεισμό του από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, τα πενιχρά οικονομικά, αλλά – κυρίως – η υποτίμηση της μεγάλης απογοήτευσης του λαού και η μη πειστική παρουσίαση του εναλλακτικού προγράμματος εξόδου από την κρίση συντέλεσαν στο κακό αυτό αποτέλεσμα. Ένα αποτέλεσμα που όμως δεν θεωρείται ως ικανό να σταθεροποιήσει το μνημονιακό καθεστώς που κόμματα και δανειστές φιλοδοξούν να περάσουν στην κοινωνία κι αυτό γιατί η αφαίμαξη των νοικοκυριών θα συνεχιστεί και η ύφεση θα βαθύνει περισσότερο.

Η Λαϊκή Ενότητα, μέσα από τις συνελεύσεις των τοπικών επιτροπών της και τη δημιουργία των κομματικών δομών της με ορίζοντα το ιδρυτικό της συνέδριο, θα συνεχίσει να απευθύνεται στα στρώματα εκείνα της κοινωνίας που πλήττονται από την κρίση (άνεργοι, χαμηλόμισθοι, συνταξιούχοι, μικρομεσσαίοι, αγρότες κλπ.), θα σταθεί δίπλα τους και μαζί τους θα πολεμήσει τη μνημονιακή λαίλαπα με στρτηγικό σκοπό την ανατροπή της.

Χάθηκε μια μάχη όχι ο πόλεμος
Το ΟΧΙ δεν ηττήθηκε

Παρόμοια άρθρα

Back to top button