Επιστολή Γρ. Σταμούλη στους επιχειρηματίες για την απαλλαγή τελών

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, ενημερώνει επιχειρηματίες, για την απαλλαγή της καταβολής Τελών Καθαριότητας και Φωτισμού.

Δελτίο τύπου Δήμου Μεγαρέων:

Είναι αλήθεια ότι οι επιχειρηματίες είναι κι αυτοί θύματα της πανδημίας του κορωνοϊού οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα λόγω των περιοριστικών μέτρων, που έλαβε προ διμήνου περίπου η Κυβέρνηση ύστερα από οδηγίες των ειδικών.

Όπως έχει γίνει γνωστό η πολιτεία ταυτόχρονα έλαβε μέτρα ανακούφισης και στήριξης όλων όσων επλήγησαν κι εξακολουθούν να πλήττονται από την πανδημία. Το ίδιο έκανε και ο Δήμος Μεγαρέων προκειμένου να τους δώσει μία οικονομική ανάσα να μπορέσουν να ξανανοίξουν τα καταστήματά τους και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας σε αυτές και να μην προβούν σε απολύσεις προσωπικού.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο την απαλλαγή της καταβολής των Τελών Καθαριότητας και Φωτισμού σε όσες επιχειρήσεις έχουν διακόψει την λειτουργία τους λόγω της πανδημίας και πράγματι το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση, που έγινε την Δευτέρα 4 Μαΐου με τηλεδιάσκεψη, ενέκρινε την εισήγηση του Δημάρχου ομόφωνα.

Αυτήν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης την γνωστοποίησε και στον Εμπορικό Σύλλογο Μεγάρων χθες Τρίτη 5 Μαΐου 2020, με σχετική επιστολή στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Αναφορικά με όσα διαλαμβάνονται στο υπ’ αριθ. πρωτ. 7330/23-4-2020 έγγραφό σας, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Την Δευτέρα 04 Μαΐου 2020, συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μεγαρέων και ομόφωνα αποφάσισε την απαλλαγή της καταβολής τελών Καθαριότητας και Φωτισμού των επιχειρήσεων, που έχουν διακόψει τη λειτουργία τους λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των μέτρων αποτροπής της διασποράς του Covid 19, για το χρονικό διάστημα, που ισχύουν οι σχετικοί περιορισμοί σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης, στις 20 Μαρτίου 2020.

Οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες θα υποβάλλουν σχετική ηλεκτρονική αίτηση στο Δήμο Μεγαρέων, γνωστοποιώντας τους ΚΑΔ δραστηριότητας, που προβλέπονται από την ως άνω αναφερομένη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, καθώς και τον αριθμό Μετρητή ηλεκτρικού ρεύματος, ώστε να ενημερωθεί ο πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας και να υπάρξει απαλλαγή σε επόμενους λογαριασμούς.

Ποσά, που έχουν καταβληθεί ή θα καταβληθούν εντός του διαστήματος απαλλαγής, δύναται να συμψηφιστούν με μελλοντικές απαιτήσεις τελών, κατόπιν αιτήσεως των ενδιαφερομένων.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button