Επίθεση Ι. Μαρινάκη στο Γρ. Σταμούλη με αφορμή το ερωτηματολόγιο της Ένωσης Πολιτών

Καθ’ όλη τη διάρκεια των προηγούμενων τεσσάρων ετών, ο κ. Σταμούλης ακολούθησε το δρόμο της παραπληροφόρησης και του λαϊκισμού.
 
Για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης -τόσο έντονα- ένας συνδυασμός, στήριξε τον προεκλογικό αγώνα σχεδόν αποκλειστικά στην παραπληροφόρηση, τη συκοφαντία και τη λάσπη.
 
Παρά τις επίμονες προσπάθειές μας, να κυριαρχήσει στον προεκλογικό διάλογο, η ουσιαστική συζήτηση με κατάθεση προτάσεων, αντιμετωπίσαμε την πρωτοφανή υποβάθμιση του πολιτικού διαλόγου, από ανθρώπους που έχουν μάθει να λειτουργούν με τέτοιο τρόπο, από ανθρώπους που βρήκαν στο πρόσωπο του κ. Σταμούλη τον ιδανικό εκφραστή των ιδιοτελών επιδιώξεών τους.  
 
Πολλές φορές τονίσαμε, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ότι ο κ. Σταμούλης επιλέγει τον λαϊκισμό και τη συκοφαντία, γιατί δεν διαθέτει καμία εμπεριστατωμένη πρόταση για το μέλλον του δήμου μας.
 
Πολύ πιο σύντομα από όσο θα περιμέναμε ο κ. Σταμούλης, αντί να βάλει το κεφάλι κάτω και έστω και τώρα, να αρχίζει να σχεδιάζει για τον τόπο, επέλεξε να συνεχίσει να κινείται στο δρόμο που έμαθε να λειτουργεί ως αντιπολίτευση. Συνεχίζει να λειτουργεί με γνώμονα τον λαϊκισμό και αφήνει ελάχιστες ελπίδες να φανεί αντάξιος της τιμητικής ψήφου των πολιτών του δήμου μας. Συνεχίζει να αγνοεί το ρόλο του ιδιαιτέρως τώρα, που οι πολίτες τον ανέδειξαν ως τον επόμενο Δήμαρχο του δήμου.
 
Με έκπληξη είδαμε ότι κυκλοφόρησε ένα ερωτηματολόγιο, με το οποίο απευθύνεται στους πολίτες και θέτει ερωτήματα που θα έπρεπε ήδη να έχει καταγράψει, αναδείξει και θα έπρεπε ήδη να έχει σχεδιάσει λύσεις. Αυτές τις λύσεις θα έπρεπε ο κ. Σταμούλης να τις έχει ήδη παρουσιάσει στο εκλογικό σώμα ώστε οι πολίτες να επιλέξουν ανάμεσα στο καλύτερο σχέδιο για την ανάπτυξη και την προοπτική της πόλης.
 
Δυστυχώς ο κ. Σταμούλης, όχι απλά δεν γνωρίζει, μετά από τόσα χρόνια στην αντιπολίτευση τα προβλήματα του τόπου, αλλά έχει το θράσος να εμφανίζει ως πρωτοβουλία δημόσιας διαβούλευσης, τα πιο βασικά, αυτονόητα και απαραίτητα στοιχεία που οφείλει να διαθέτει μία διοίκηση ενός δήμου, μιας επιχείρησης ή ενός περιπτέρου. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον κ. Σταμούλη ότι η διαβούλευση γίνεται πάνω σε προτάσεις που καταθέτει η διοίκηση. Το ερωτηματολόγιο δεν αποτελεί διαβούλευση, αλλά έρευνα κοινής γνώμης.
 
Ο κ. Σταμούλης οφείλει να αντιληφθεί, ότι οι εκλογές τελείωσαν, δεν υπάρχει πλέον ανάγκη δημοσκοπήσεων. Οφείλει να αντιληφθεί ότι από την 1η Σεπτεμβρίου αναλαμβάνει τη διοίκηση του Καλλικρατικού δήμου και δεν μπορεί να συνεχίσει να παίζει με τη νοημοσύνη μας και το μέλλον του τόπου. Οφείλει το επόμενο διάστημα να έχει έτοιμο το πρόγραμμα το οποίο επιθυμεί να εφαρμόσει για το καλό του τόπου. Οφείλει να γνωρίζει τα προβλήματα ώστε να είναι απόλυτα έτοιμος από την 1η Σεπτεμβρίου να αναλάβει τις υποχρεώσεις του.
 
Οι πολίτες με την ψήφο τους, επέλεξαν τον κ. Σταμούλη για τη θέση του Δημάρχου. Οι πολίτες λειτούργησαν με τα δικά τους κριτήρια και σε καμία περίπτωση δεν κρίνουμε την γνώμη τους. Όμως το πλαίσιο του διαλόγου το θέτουν οι συνδυασμοί και με λύπη διαπιστώνουμε ότι ακόμη και σήμερα η « Ένωση Πολιτών» και ο κ. Σταμούλης επιμένουν να παραπλανούν και να κρύβονται πίσω από επικοινωνιακές κορώνες.
 
Πληροφορούμε τον κ. Σταμούλη ότι όσο κι αν επιχειρεί να συνεχίσει στο δρόμο της παραπλάνησης και του λαϊκισμού, εμείς δεν θα το επιτρέψουμε. Θα είμαστε παρόντες για να ασκούμε τα καθήκοντα που μας ανέθεσαν 8.865 πολίτες με την θετική ψήφο τους.
 
Οφείλουμε να τον ενημερώσουμε ότι με τις μεθόδους του τα τελευταία χρόνια και την μετεκλογική συμπεριφορά του, καθόρισε τη στάση μας απέναντί του. Επέλεξε να μην έχει ούτε μία ημέρα ανοχής.
 
Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Ιωάννης Μαρινάκης και ο συνδυασμός «Μέγαρα- Νέα Πέραμος Νέο Ξεκίνημα», επαναλαμβάνουν ότι θα βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση γιατί συνειδητοποιούν ότι τώρα ο ρόλος και οι υποχρεώσεις τους είναι πολύ πιο κρίσιμες από το προηγούμενο διάστημα.
 
 
ΥΓ.  Ελπίζουμε το ερωτηματολόγιο που κατέθεσε στο δημόσιο διάλογο ο κ. Σταμούλης να είναι όντως επικοινωνιακό τρικ, από αυτά που μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Δεν θέλουμε να φανταστούμε τις συνέπειες από την πρώτη Σεπτέμβρη, από ένα Δήμαρχο που εμφανίζεται να μην γνωρίζει τις ανάγκες και τα προβλήματα του τόπου. Αρνούμαστε να σκεφτούμε τις συνέπειες από ένα Δήμαρχο που αμέσως μετά την εκλογή του συνεχίζει να ποντάρει στο λαϊκισμό, συνεχίζει να μην καταθέτει προτάσεις. Αν και το γνωρίζουμε, αρνούμαστε να πιστέψουμε ότι τελικά δεν έχει ιδέα για το πώς θα αγωνιστεί για την ανάπτυξη του τόπου.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button