Δήμος Μεγαρέων: «Να επισπευθούν τα έργα στον κυκλικό κόμβο της ΠΕΟΑΚ»

Ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, ζητά από τον υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή, να επισπευθεί η ολοκλήρωση του έργου στον κυκλικό κόμβο Π.Ε.Ο.Α.Κ Μέγαρα – Νέα Πέραμος, όπως αναφέρει δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων.

Στη συνέχεια διαπιστώνει ότι τα έργα στον αυτοκινητόδρομο της Ολυμπίας οδού στον κυκλικό κόμβο ταλαιπωρούν τους οδηγούς των οχημάτων και υπάρχει κίνδυνος για ατυχήματα. Ηδη έχουν γίνει αρκετά ευτυχώς μέχρι τώρα χωρίς θύματα. Ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης με έγγραφό του στον αρμόδιο υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή αιτείται να μην σταματάνε καθόλου οι εργασίες για να ολοκληρωθεί σύντομα το έργο.

«Κύριε Υπουργέ, η μεγάλη διάρκεια εκτέλεσης των έργων, οφείλεται στο γεγονός ότι (κατ’ απαίτηση του λειτουργού τού έργου παραχώρησης και για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης), δεν εκτελούνται εργασίες επί του αυτοκινητοδρόμου κατά τις περιόδους, Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς, Πάσχα, Καλοκαιριού και επίσημων αργιών».

Η παύση όμως των εργασιών στις προαναφερθείσες χρονικές περιόδους ουδόλως συμβάλλει στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση, αφού οι δρόμοι στις περιόδους αυτές παραμένουν κλειστοί, και απεναντίας δημιουργεί τεράστια προβλήματα, επειδή επιμηκύνει το χρόνο κατασκευής, με αποτέλεσμα η ταλαιπωρία του κόσμου να είναι αβάσταχτη και για μεγάλο χρονικό διάστημα, τα δε τροχαία ατυχήματα είναι σε καθημερινή βάση, ανεξαρτήτως εάν η σχετική πληροφόρηση δεν φτάνει σε σας.

Μετά τα παραπάνω παρακαλούμε, όπως η εκτέλεση του έργου να είναι συνεχής, χωρίς διακοπές, αφού αυτές αφενός μεν δεν συμβάλλουν στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση, αφετέρου δε ταλαιπωρούν τους πολίτες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και παράλληλα δημιουργούν τεράστια προβλήματα στις παρακείμενες επιχειρήσεις και στην τοπική οικονομία γενικότερα.
Με την βεβαιότητα, ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο δίκαιο αίτημά μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».
Το έγγραφο αυτό κοινοποιήθηκε στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υποδομών, στον περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη, στον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Λευτέρη Κοσμόπουλο, στον αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Θανάση Μπούρα, στον υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Γιώργο Κώτσηρα και στους βουλευτές Δυτικής Αττικής κ.κ. Βαγγέλη Λιάκο και Γιώργο Τσίπρα.

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button