Επίσκεψη του Γ. Κουμουτσάκου και της Κ. Πιπιλή στο ακόμα φλεγόμενο εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο

Την Πέμπτη 11 Ιουνίου κλιμάκιο βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Β’ Αθηνών  κ. Γιώργος Κουμουτσάκος μαζί με την τ. υποψήφια Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Κατερίνα Πιπιλή μετέβησαν στο ακόμα φλεγόμενο εργοστάσιο ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο, προκειμένου να έχουν πλήρη εικόνα για την κατάσταση και της επιπτώσεις της στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.

 

Στη συνέχεια, ο κ. Κουμουτσάκος, επικεφαλής του συνδυασμού «180ο – Η Αττική Αλλάζει Πρόσωπο», τοποθετήθηκε επί του θέματος κατά τη σχετική συζήτηση που διεξήχθη στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

 

«Άκουσα με προσοχή την κ. Περιφερειάρχη. Το συμπέρασμα είναι ένα: η Περιφερειακή Διοίκηση μας είπε εν ολίγοις ότι όλα έγιναν σωστά. Έπρεπε δηλαδή να καίει επί πέντε ημέρες η φωτιά, έπρεπε να μολύνεται με τοξικό νέφος η Αττική; Προφανώς, αντίθετη είναι η πεποίθηση των πολιτών. Δηλητηριωδώς, μάλιστα, υπονοήθηκε από τη διοίκηση ότι για το γεγονός ότι δεν έγινε επιχωμάτωση της πυρκαγιάς φταίει η πυροσβεστική, αφού εκείνη προέκρινε διαφορετικό τρόπο πυρόσβεσης.

 

Η ολιγωρία της κρατικής μηχανής, τόσο σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης, όσο και σε επίπεδο διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, είναι προφανής. Η διαχείριση μιας κατάσβεσης πυρκαγιάς εκφυλίστηκε σε κατάσταση επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και για το περιβάλλον.

 

Απαιτείται να γίνουν έλεγχοι και μετρήσεις και βάσει των αποτελεσμάτων τους να ληφθούν μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας. Απαραίτητο είναι, επίσης, μετά την κατάσβεση, να απομακρυνθούν σε ασφαλές μέρος τα υλικά που παράγουν τοξικότητα.

 

Το πρόβλημα, βέβαια, συνδέεται στενά με το ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική, που γίνεται κάθε μέρα και πιεστικότερο. Ένας χρόνος περίπου έχει παρέλθει από την ανάληψη των καθηκόντων της περιφερειακής διοίκησης Αττικής. Το εξαγγελθέν, με πολύ επικοινωνιακό θόρυβο, νέο σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων’, έχει περιορισθεί σε αποστολή –προ πολλών μηνών- επιστολής προς τους δήμους στους οποίους μεταθέτει η περιφερειακή διοίκηση την ευθύνη». 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button