Επίσκεψη του Δημάρχου Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη στο Σύλλογο ΑΜΕΑ Μεγάρων

Η 3η Δεκεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (Ειδικές Ανάγκες) κι έχει θεσπιστεί από τα Ηνωμένα Έθνη το έτος 1992.

 

Εορτάζεται σε όλο τον πλανήτη προωθώντας την κατανόηση σε θέματα αναπηρίας και την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ατόμων με αναπηρία κι επιδιώκει την αύξηση του βαθμού ένταξης των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της Πολιτικής, της Κοινωνικής, της οικονομικής και Πολιτιστικής ζωής.

 

Στο πλαίσιο του εορτασμού της συγκεκριμένης ημέρας ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο αρμόδια για τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κα Βανέσσα Μαυροειδή, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Σύλλογο ΑΜΕΑ Μεγάρων την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη το πρωί, είδε και μίλησε με τους υπεύθυνους και μοίρασε δώρα στα άτομα με ειδικές ανάγκες.

 

Ο κ. Σταμούλης για τη συγκεκριμένη μέρα δήλωσε:

«Το νόημα της συγκεκριμένης ημέρας είναι η πλήρης συμμετοχή και ισότητα, η οποία  ορίζεται ως το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία να συμμετέχουν πλήρως  στη ζωή και την ανάπτυξη της κοινωνίας, να απολαμβάνουν συνθήκες διαβίωσης ίσες με εκείνες των άλλων πολιτών και να έχουν μερίδιο στη βελτίωση των συνθηκών που προκύπτουν από την Κοινωνικο-Οικονομική ανάπτυξη. Σήμερα είμαστε εδώ με πολύ αγάπη για αυτά τα άτομα.»

 

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button