Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επισκέφτηκε τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

«Ναυπηγεία Ελευσίνας – Εντείνεται η ανασφάλεια των εργαζομένων»

Την Τρίτη 12 Οκτωβρίου, ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής τού ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Δυτικής Αττικής, Νίκος Νικολόπουλος, μαζί με μέλη αυτής και με τη συμμετοχή τού Ανδρέα Νεφελούδη, πρ. Γενικού Γραμματέα του Υπ. Εργασίας, πραγματοποιήσαν επίσκεψη στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, όπου συνομίλησαν με το σωματείο των εργαζομένων, όπως ενημερώνει με σχετικό δελτίο τύπου η Νομαρχιακή Επιτροπή.

Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αγωνία τους σχετικά με την πορεία της επένδυσης, η οποία καθυστερεί εντείνοντας την ανασφάλειά τους. Παράλληλα, η ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία για τις φρεγάτες, αποκλείει εντελώς την ελληνική ναυπηγική βιομηχανία, ακυρώνοντας τις όποιες προσδοκίες συμμετοχής στο πρόγραμμα, πράγμα που δημιουργεί συνθήκες περαιτέρω αβεβαιότητας για το μέλλον των Ναυπηγείων.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή τού ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Δυτικής Αττικής εκφράζει την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή της στους εργαζομένους και τάσσεται υπέρ μιας βιώσιμης λύσης, η οποία θα διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα, μέσω συλλογικών συμβάσεων, ενώ ταυτόχρονα θα αποδίδει στους εργαζόμενους τα δεδουλευμένα τους.

Δεσμευόμαστε να είμαστε σε διαρκή επικοινωνία και συνδρομή στον αγώνα τους, όπως οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μάς ζήτησαν.

Θα βρεθούμε απέναντι σε όσους σκέπτονται να οδηγήσουν οριστικά τον ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα στον μαρασμό και την απαξία, θεωρώντας ότι επιβάλλεται να αποτελέσει έναν στρατηγικό μοχλό ανάπτυξης της χώρας, μια πεποίθηση για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει δείξει δείγματα γραφής κατά την περίοδο διακυβέρνησής του.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button