Σύριζα Π – Σ Δυτικής Αττικής: «Οριστική Καταδίκη της Φυλής από Κυβέρνηση και Περιφέρεια»

Με νέα ανακοίνωση επί του θέματος για τη νέα μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων στο δήμο Φυλής, επανέρχεται η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Δυτικής Αττικής, καθώς:

Στις 5/11/2020 αποφασίστηκε από Περιφέρεια και Κυβέρνηση η οριστική καταδίκη της Φυλής αφού ενέκριναν τη δημιουργία ενός νέου εργοστασίου επεξεργασίας αποβλήτων για περίοδο επιπλέον των 30 ετών, στην περιοχή της Φυλής.

Δεν έφταναν τα πανωσηκώματα και οι επεκτάσεις, δεν έφτανε η επέκταση της δυναμικότητας του ΕΜΑΚ, έρχονται τώρα με τον πιο επίσημο τρόπο να δημιουργήσουν τη Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) του Κεντρικού Τομέα, που αλλού, στη Φυλή.

Είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη απόφαση αντιβαίνει στον ισχύοντα Περιφερειακό Σχεδιασμό, αλλά αυτό προφανώς δεν εμποδίζει τους σχεδιασμούς τους.

Η επιλογή της Φυλής για τη δημιουργία του νέου εργοστασίου επεξεργασίας 450.000 τόνων, καλύπτοντας τις ανάγκες του κεντρικού τομέα Αθηνών, προσβάλλει κατάφορα τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής, θεωρώντας ότι η επιλογή αυτή θα έχει τις μικρότερες δυνατές αντιδράσεις.

Η Φυλή «τρώει» τα σκουπίδια ολόκληρης της Αττικής ήδη για 60 χρόνια αποδίδοντάς της τη θλιβερή πρωτιά της μεγαλύτερης χωματερής ολόκληρης της Ευρώπης. Η επέκταση λειτουργίας για ακόμη 30 χρόνια, θα αγγίξει την αιωνόβια λειτουργία της.

Η εξέλιξη αυτή θα πυροδοτήσει την αντίδραση της Δημοτικής Αρχής της Φυλής; Πώς θα συνεχίσει ο Δήμαρχος Παππούς να υποστηρίζει το αφήγημα ότι η χωματερή κλείνει οριστικά και να εμπαίζει τους πολίτες όπως έκανε προεκλογικά και υφάρπαξε τις ψήφους τους;

Εν μέσω καραντίνας λαμβάνονται αποφάσεις με τεράστια εργολαβικά κέρδη, χωρίς να υπολογίζουν τις ζωές μας.
Τα σχέδια τους πρέπει να μείνουν στα χαρτιά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δυτικής Αττικής καλεί όλους τους κατοίκους σε επαγρύπνηση και άμεση κινητοποίηση και ξεσηκωμό, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες. Τέρμα στη λεηλασία τής ζωής και τής υγείας μας. Τώρα πρέπει αποφασιστικά να διεκδικήσουμε ένα άλλο μέλλον για τα παιδιά μας από αυτό που αυθαίρετα κάποιοι προδιαγράφουν.

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Δυτικής Αττικής

Παρόμοια άρθρα

Back to top button