Επίσκεψη δημάρχου στην πρώην αμερικανική βάση

O Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γιάννης Μαρινάκης συνοδευμένος από τον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΔΗΜΕ κ. Αθανάσιο Δρένη επισκέφθηκαν στις 4 Φεβρουαρίου 2014 τις εγκαταστάσεις της πρώην Αμερικανικής Βάσης στη θέση «Κανδήλι» του όρους Πατέρας, στα όρια των Δήμων Μεγαρέων και Μάνδρας – Ειδυλλίας.

 

Εκεί διαπιστώθηκε πως, αντίθετα με αυτά που κάποιοι κακοπροαίρετοι διασπείρουν τρομοκρατώντας την κοινή γνώμη, στο χώρο των εγκαταστάσεων της πρώην Αμερικανικής Βάσης καμιά εργασία δεν πραγματοποιείται. Αντίθετα στο χώρο δεν υπήρχε καμία ένδειξη ανθρώπινης παρουσίας, πράγμα απολύτως λογικό λόγω των εντελώς απάνθρωπων κλιματολογικών συνθηκών που επικρατούν στο χώρο. Ενδεικτικά αξίζει να αναφερθεί πως η θερμοκρασία στην περιοχή ήταν 3 βαθμοί Κελσίου στις 3:00 μμ, κάτι που σε συνδυασμό με την παρουσία ανέμων ιδιαιτέρα μεγάλης έντασης έκανε την περιοχή αφιλόξενη ακόμα και για παραμονή λίγης ώρας.

 

Ο χώρος που φιλοξενούσε την πρώην Αμερικανική Βάση παρουσίαζε εικόνα πλήρους εγκατάλειψης. Όπως αποδεικνύεται από τις φωτογραφίες, που επισυνάπτονται, τα κτίρια στερούνται τοιχοποιίας, οι κολόνες εμφανώς δε μπορούν να προσφέρουν την απαιτούμενη στατικότητα στα κτίρια, οι δεξαμενές που υπάρχουν στο χώρο είναι διάτρητες από την πάροδο του χρόνου, κλπ. Δε χρειάζεται όμως καν κάποιος να φτάσει μέχρι τις εγκαταστάσεις για να διαπιστώσει την εγκατάλειψη. Την εικόνα, για κάποιον που δεν έχει επισκεφθεί το χώρο, ολοκληρώνει η κατάσταση του δρόμου που οδηγεί στο χώρο της Αμερικανικής Βάσης η οποία είναι τραγική, σε σημείο που είναι ζήτημα χρόνου να υποστεί τέτοια ζημιά ώστε η διέλευση από αυτόν να είναι αδύνατη.

 

Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μαρινάκης, μετά την εικόνα που αποκόμισε δήλωσε τα ακόλουθα: «Θέλησα ο ίδιος να έχω μια πλήρη και αληθινή εικόνα του χώρου, 2.5 μήνες μετά τους μπελάδες που μας έβαλε με την απόφαση του ο κ. Καλογερόπουλος.

kandhli1

Η εικόνα που αντίκρισα με τους συνεργάτες μου είναι εικόνα πλήρους εγκατάλειψης της περιοχής, αλλά κυρίως είναι εικόνα μη συμβατή με ανθρώπινη διαβίωση. Στις 3μ.μ. η θερμοκρασία είναι μόλις 3 βαθμοί Κελσίου και ο αέρας «σηκώνει και τις πέτρες». Είναι κατανοητό ότι δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι έχει επισκεφθεί το συγκεκριμένο χώρο και δηλώνει ότι μπορεί να σταθεί άνθρωπος. Αύριο Τετάρτη 5/2/2014 υπάρχει συνάντηση τόσο με το Γενικό Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, όσο και με το νέο Γ.Γ.Α.Δ. Αττικής κ. Αγγελάκα για το μείζον θέμα των Ρομά του Χαλανδρίου. Εκεί θα δείξουμε τις φωτογραφίες που αποθανατίζουν την τραγικότητα του χώρου και των κλιματολογικών συνθηκών και θα απαιτήσουμε να έρθουν και οι ίδιοι στο χώρο αυτό για να καταλάβουν την αστοχία της απόφασης του κ. Καλογερόπουλου. Για εμάς η ανάκληση της απόφασης είναι κόκκινη γραμμή. Θεωρώ ότι σύντομα οι αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης για το θέμα θα μας δικαιώσουν».

kandhli2

kandhli3

Παρόμοια άρθρα

Back to top button