Παρεμβάσεις Αθ. Μπούρα για επιδοτήσεις ενοικίων πλημμυροπαθών και πυρόπληκτων δήμου Μεγαρέων

Δύο δελτία τύπου απεστάλησαν από τον βουλευτή δυτικής Αττικής και αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Αθανάσιο Μπούρα.

Συγκεκριμένα:

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας, με το από 16/06/2020 Δελτίο Τύπου, είχε ήδη ενημερωθεί από τις αρμόδιες αρχές ότι είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την επιδότηση ενοικίου των πλημμυροπαθών της καταστροφικής πλημμύρας της 25ης Νοεμβρίου του 2019, που έπληξε τις περιοχές του δήμου Μεγαρέων.

Μετά από συνεχείς επαφές, τόσο με τον ίδιο τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, όσο και με την αρμόδια Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, εκδόθηκε η ΚΥΑ (ΦΕΚ 463/8-2-2021, τεύχος Β’) με την οποία ορίζονται οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια για τη στεγαστική συνδρομή των δικαιούχων όπου είχαν χαρακτηριστεί οι κατοικίες τους ως ακατάλληλες.

O κ. Μπούρας είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, καθώς γίνεται πράξη η διαβεβαίωση που είχε λάβει από τις 16/06/2020.

Ο κ. Μπούρας, βρίσκεται από την πρώτη στιγμή κοντά στους πολίτες της δυτικής Αττικής καθώς και των περιοχών που έχουν πληγεί από συνεχείς φυσικές καταστροφές όπως η Κινέτα. Έχοντας πάντα στενή συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους αρμόδιους φορείς, παρακολουθεί διαρκώς την επίλυση όλων των ζητημάτων και θα βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής.

Επίσης αναφορικά με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 321/12.6.2020 επιστολή του δημάρχου Μεγαρέων με θέμα την επιδότηση ενοικίου πυρόπληκτων στην περιοχή της Κινέτας, ο αντιπρόεδρος της βουλής και βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας, επικοινώνησε τόσο με την αρμόδια Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών όσο και με τον υπουργό κ. Κ. Καραμανλή και πήρε την διαβεβαίωση ότι άμεσα θα εκδοθεί η κοινή υπουργική απόφαση με την οποία θα παραταθεί για ένα ακόμη έτος η επιδότηση ενοικίου των πυρόπληκτων.

Όσον αφορά το θέμα της επιδότησης ενοικίου λόγω της καταστροφικής θεομηνίας «ΓΗΡΥΟΝΗΣ» που έπληξε την περιοχή της Κινέτας η Γενική Διεύθυνση αναμένει σχετική ενημέρωση από τη δημοτική αρχή προκειμένου να αντιμετωπίσει το θέμα.

Ο κ. Μπούρας θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των πληγέντων από τις φυσικές καταστροφές κατοίκων της Δυτικής Αττικής και θα παρακολουθεί στενά την επίλυση όλων των θεμάτων που τους απασχολούν προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως η καθημερινότητά τους.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button