Εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στον Δήμο Μεγαρέων

Αγιασμός των υδάτων στα λιμάνια Νέας Περάμου και Πάχης Μεγάρων

Άγια Θεοφάνεια σήμερα 6 Ιανουαρίου 2023. Η μεγάλη εορτή του Χριστιανισμού, σε ανάμνηση της Βάπτισης του Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό από τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο (Βαπτιστή). Ο εορτασμός τους στον Δήμο Μεγαρέων, σύμφωνα με το πρόγραμμα όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, έλαβε χώρα στην Πάχη Μεγάρων και στο λιμάνι της Νέας Περάμου με τέλεση Αγιασμού των υδάτων και κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Η τέλεση Αγιασμού των υδάτων στην Πάχη πραγματοποιήθηκε προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ. Κωνσταντίνου συμπαρισταμένου του Ιερού Κλήρου της πόλης των Μεγάρων, Πολιτικών, Στρατιωτικών, Αστυνομικών, Λιμενικών Αρχών, καθώς και μελών της Διοίκησης του Δήμου και Αιρετών.

Στη Νέα Πέραμο τελέσθη Αγιασμός στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου και στη συνέχεια ακολούθησε λιτανευτική πομπή προς το λιμάνι για τον καθαγιασμό των υδάτων, όπου ιδιαίτερο χρώμα δίνει η συμμετοχή αρκετών σκαφών με κόσμο καθώς βεβαίως και το γεγονός ότι ο Τίμιος Σταυρός ρίπτεται από σκάφος που προσεγγίζει στο λιμάνι.

Η ηλιόλουστη μέρα και η καλοκαιρία στάθηκε σύμμαχος τόσο στους πολλούς κολυμβητές οι οποίοι βούτηξαν για να πιάσουν τον Σταυρό και να δεχθούν τις ευλογίες Του, όσο και στο πλήθος κόσμου που παρέστη.

βίντεο από Νέα Πέραμο: Μανώλης Πρέππας

Παρόμοια άρθρα

Back to top button