Γ. Τσίπρας: «Να διευθετηθεί άμεσα το πρόβλημα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεγάρων»

Αναφορά προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων και προς τον κ. υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γ. Γεωργαντά, κατέθεσε ο βουλευτής Δυτικής Αττικής του Σύριζα ΠΣ, Γιώργος Τσίπρας, σύμφωνα με δελτίο τύπου εκ του γραφείου του.

Το θέμα της Αναφοράς: «Αφαίρεση της πιστοποίησης πολλών Συνεταιρισμών για τη συλλογή και καταχώρηση αιτήσεων επιδοτήσεων (ΟΣΔΕ)»

Με την επιστολή 611 της 24/2/22 ο Συνεταιρισμός εκφράζει την αδυναμία του φορέα να ανταποκριθεί στις νέες προϋποθέσεις, στα κριτήρια και στα χρονοδιαγράμματα προκειμένου να παραμείνει πιστοποιημένος φορέας – πύλη (Κέντρο Υποδοχής Δηλώσεων – ΚΥΔ) για τη συλλογή και καταχώρηση δηλώσεων στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ). Ως αποτέλεσμα ένας μεγάλος αριθμός των μελών του Συνεταιρισμού των Μεγάρων δεν θα δύνανται στο εξής να υποβάλλουν την αίτηση χορήγησης ενίσχυσης στην περιοχή τους. Προβλήματα θα υπάρξουν και στην αποτύπωση και καταγραφή των αγροτικών εκμεταλλεύσεων ή των παραγόμενων προϊόντων από αυτές, ώστε η διανομή των ενισχύσεων να είναι διαφανής και δίκαιη.

Παρακαλούμε για την απάντηση σας και την ενημέρωσή μας σχετικά με τις ενέργειές σας για το ζήτημα της άμεσης διευθέτησης του προβλήματος του Συνεταιρισμού των Μεγάρων. Οι δυσκολίες του Συνεταιρισμού των Μεγάρων είναι ενδεικτικές της αδυναμίας πολλών συνεταιρισμών – πιστοποιημένων ΚΥΔ ανά την επικράτεια να ανταπεξέλθουν στα στενά χρονοδιαγράμματα, στην κοστοβόρα διαδικασία, στις υπερβολικές απαιτήσεις για τις κτιριακές εγκαταστάσεις και για προσωπικό προκειμένου να εξακολουθήσουν να εξυπηρετούν τα μέλη τους ως πιστοποιημένοι φορείς – πύλες για τη συλλογή και καταχώρηση δηλώσεων – αιτήσεων για τη λήψη επιδοτήσεων.

Η επιστολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού των Μεγάρων.
Αγροτικός συναιτερισμός Μεγάρων_Δηλώσεις ΟΣΔΕ 2022-20027-Πιστοποιηση φορέων

Αθήνα, 2 Μαρτίου 2022

Ο καταθέτων βουλευτής
Γιώργος Τσίπρας

Παρόμοια άρθρα

Back to top button