Πρόγραμμα εορτασμού τοπικής εορτής Αγίων Έξι Μαρτύρων

Δελτίο τύπου Δήμου Μεγαρέων:

Έχοντας υπόψη το υπ’ αριθ. 645/1964 Β.Δ. που αναγνωρίζει ως επίσημη τοπική εορτή για το Δήμο Μεγαρέων, την 16η Αυγούστου, ημέρα εορτής της μνήμης των Αγίων Μαρτύρων, καθορίζουμε ενέργειες για τον φετινό εορτασμό όπως παρακάτω:

 1. Από την 14η Αυγούστου ημέρα Παρασκευή, μέχρι το βράδυ της 16ης Αυγούστου ημέρα Κυριακή, γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών και ιδιωτικών καταστημάτων και οικιών, των Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών και Οργανισμών κοινής ωφέλειας.
 2. Ο εσπερινός θα τελεστεί το βράδυ της 15ης Αυγούστου ημέρα Σάββατο, με μέριμνα της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος.
 3. Από 19:00 μέχρι 19:30 ώρα του Σαββάτου 15ης Αυγούστου, οι καμπάνες των εκκλησιών θα χτυπούν χαρμόσυνα κατά διαστήματα.
 4. Την 19:30 ώρα θα ψαλλεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, Χοροστατούντος του οικείου Ποιμενάρχου ημών Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.
 5. Πέρας προσέλευσης επισήμων και αντιπροσωπείας στρατιωτικών αρχών, ώρα 20:00
  Προσέλευση Δημάρχου, Αντιπεριφερειάρχη, Υπουργών, Βουλευτών, ώρα 20:15.
 6. Εκκλησιαστικός τελετάρχης έχει οριστεί ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Σεραπίων Μιχαλάκης και από το Δήμο Μεγαρέων τελετάρχης έχει οριστεί , ο Διευθυντής Εξωτερικών Συνεργείων του Δήμου Μεγαρέων κ. Πρωτόπαπας Δημήτριος με βοηθό τον κ. Παναγιώτη Καρδάτο, Προϊστάμενο των εξωτερικών Συνεργείων του Δήμου.
 7. Το βράδυ του Σαββάτου της 15ης προς 16η Αυγούστου, ώρα 11.30 μ.μ., επί του Τάφου των Αγίων Έξι Μαρτύρων, έξω από το Ιερό Παρεκκλήσιόν τους, θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία υπό κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.
 8. Το βράδυ της 15ης προς 16η και 16ης προς 17η Αυγούστου γενική φωταγώγηση της πόλης των Μεγάρων και των Δημοτικών καταστημάτων.
 9. Το πρωί της Κυριακής 16ης Αυγούστου θα τελεστεί πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον φερώνυμο Ιερό Ναό των Αγίων Έξι Μαρτύρων.
 10. Λόγω των περιοριστικών μέτρων της Κυβέρνησης, που ισχύουν για το θέμα του κορωνοϊού εφέτος παρακαλούνται οι πιστοί να τηρούν όλα όσα προβλέπονται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για την αποφυγή συνωστισμού και συγχρωτισμού (Μάσκες, αποστάσεις κλπ).
 11. Το Αστυνομικό Τμήμα Μεγάρων, παρακαλείται για την τήρηση της τάξης και το Τμήμα Τροχαίας Μεγάρων, για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button