Ενημέρωση για τα αδέσποτα του δήμου

Ο Δήμος μας, αναγνωρίζοντας ότι το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα είναι μεγίστης σημασίας για την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών,  έχει ενεργοποιηθεί εδώ και πολύ καιρό για την ορθή, σύννομη και με ευαισθησία για τα ίδια τα ζώα αντιμετώπιση του παραπάνω ζητήματος με τις εξής δράσεις:

 

 

 

  • Έχει προβεί σε αίτημα προς την Περιφερειακή Ενότητα Δυτική Αττικής για την παραχώρηση του Αγροτικού Κτηνιατρείου Μεγάρων προκειμένου να χρησιμοποιείται από την Μ.Κ.Ο SAVE και εθελοντές κτηνιάτρους για τη στείρωση και περίθαλψη αδέσποτων ζώων 2 φορές τουλάχιστον τον μήνα. Επίσης, στο πλαίσιο αυτό θα δίνονται υπηρεσίες ανάλογες και στα κατοικίδια ανθρώπων που ανήκουν στις ευπαθείς οικονομικά κοινωνικές ομάδες, διαθέτοντας παράλληλα η Μ.Κ.Ο και δωρεάν 100 ηλεκτρονικές μικροπλακέτες (microchip) για να βοηθήσει κηδεμόνες ζώων που ανήκουν στις ομάδες αυτές να καταχωρήσουν σύμφωνα με το νόμο τα στοιχεία του ζώου τους στην Ηλεκτρονική Βάση Δεδομένων του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου.

 

  • Μεριμνεί για μνημόνια συνεργασίας και με άλλες φιλοζωικές οργανώσεις για να βοηθήσουν αφενός τα ίδια τα ζώα, αφετέρου να αντιμετωπιστεί πιο αποτελεσματικά το πρόβλημα αυτό στο δήμο μας. Παράλληλα, βρίσκεται σε διαδικασία εύρεσης χώρων υποδοχής και φροντίδας των αδέσποτων ζώων, ενέργεια ωφέλιμη για τα ίδια τα ζώα.

 

Τέλος, αξίζει να επισημανθεί ότι είναι ευπρόσδεκτη κάθε προσφορά από ιδιώτες ή εθελοντές που αγαπούν τα ζώα, διότι αυτό είναι δείγμα ευαισθησίας και ανθρωπιάς, που είναι τόσο αναγκαία σήμερα.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button