Ενημέρωση Δημοτών για τις Γενικές Βουλευτικές Εκλογές της 6ης Μαΐου 2012

 

Όπως γνωρίζετε , την Κυριακή 6 Μαϊου 2012 , θα διεξαχθούν στην Χώρα μας , Γενικές Βουλευτικές Εκλογές.

Δικαίωμα ψήφου έχουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες , που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των Δήμων του Κράτους και δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν .

Στις προσεχείς εκλογές ψηφίζουν για πρώτη φορά και οι γεννηθέντες από 1-1-1994 έως και 31-12-1994 .

Οι εκλογές θα διενεργηθούν με τους εκλογικούς καταλόγους της Α΄ Αναθεώρησης 2012 ( ΙανουαρίουΦεβρουαρίου ) , η οποία περιλαμβάνει τις μεταβολές που συντελέστηκαν μέχρι 29 Φεβρουαρίου 2012 .

v  Η ίδια προθεσμία ισχύει και για τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών , οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτηση να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους .

Δηλαδή , στα εκλογικά τμήματα του Δήμου Μεγαρέων θα ψηφίσουν , όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της Δημοτικής κοινότητας Μεγάρων και της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Περάμου , σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και οι γεννηθέντες το 1994 που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά και όσοι έκαναν μεταδημότευση στον Δήμο μας , μέχρι 29 Φεβρουαρίου 2012 .

Επίσης , οι ετεροδημότες κάτοικοι του Δήμου Μεγαρέων , οι οποίοι μέχρι 29 Φεβρουαρίου 2012 , έχουν υποβάλει αίτηση να ψηφίσουν στον τόπο διαμονή τους , θα ψηφίσουν στα ειδικά εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών , που συστάθηκαν με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής .

v  Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική .

Από την ανωτέρω υποχρέωση , εξαιρούνται σύμφωνα με τις        διατάξεις του άρθρου 117 της εκλογικής νομοθεσίας   (Π.Δ.26/2012 )  :

Α) αυτοί που έχουν υπερβεί το εβδομηκοστό έτος της ηλικίας τους

Β) όσοι θα βρίσκονται κατά την ημέρα της ψηφοφορίας στο εξωτερικό

Γ) οι εκλογείς που έχουν εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών , αλλά δεν κατέστη δυνατή η σύσταση ειδικού εκλογικού τμήματος ετεροδημοτών , λόγω μη συμπλήρωσης σε όλη την εφετειακή περιφέρεια , του αριθμού των σαράντα ( 40 ) τουλάχιστον ετεροδημοτών εκλογέων της ίδιας περιφέρειας .

Δ) οι εκλογείς που δεν μπορούν να μεταβούν στον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος , για λόγους υγείας .

Με την 56421/20-4-2012 απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής , καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα και τα Καταστήματα ψηφοφορίας της Εκλογικής Περιφέρειας Νομού Αττικής .

Στον Δήμο Μεγαρέων , συστάθηκαν συνολικά πενήντα ( 50 ) εκλογικά τμήματα . Τριάντα εννέα ( 39 ) τμήματα στην Δημοτική Κοινότητα Μεγάρων και έντεκα ( 11 ) τμήματα στην Δημοτική Κοινότητα Νέας Περάμου .

Με αποφάσεις του Περιφερειάρχη Αττικής , θα καθοριστούν σε ποια από τα ανωτέρω τμήματα θα ψηφίσουν και οι Ειδικοί Εκλογείς του άρθρου 27 της εκλογικής νομοθεσίας ( στρατιωτικοί, αστυνομικοί , λιμενικοί , πυροσβέστες ) .

Οι Ετεροδημότες που διαμένουν στα Μέγαρα και την Νέα Πέραμο και έχουν εγγραφεί στους Ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτώνμέχρι 29 Φεβρουαρίου 2012 , θα ψηφίσουν :

Α) Οι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια  Δήμων των Νομών της Πελοποννήσου , στο Αιγάλεω , στο σχολικό συγκρότημα στο «Μπαρουτάδικο» ( 5ο Γενικό Λύκειο ΑιγάλεωΣουλίου και Πελοποννήσου , 7ο Δημοτικό Σχολείο ΑιγάλεωΠελοποννήσου 5  και 15ο Δημοτικό Σχολείο ΑιγάλεωΠελοποννήσου 3 )

Β) Οι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια Δήμων των Νομών της Στερεάς Ελλάδας , στην Ηλιούπολη , στο συγκρότημα των Πολυκλαδικών : 5ο Λύκειο Ηλιούπολης Παπαναστασίου και Βουλιαγμένης 525

Γ) Οι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια Δήμων των Νομών της Ηπείρου , της Κρήτης και της Θεσσαλίας , στην Αθήνα στο σχολικό συγκρότημα «ΓΚΡΑΒΑ»  : 21ο Γυμνάσιο Λύκειο , 65ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών , 112ο δημοτικό σχολείο Αθηνών και 132ο Δημοτικό Σχολείο ΑθηνώνΤαϋγέτου 60 .

Δ) Οι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια  Δήμων της Μακεδονίας στην Νέα Σμύρνη  : 1ο Γυμνάσιο1ο Λύκειο Αγίου Ανδρέου 2

Ε) Οι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια Δήμων της Θράκης και των νησιών του Ιονίου Πελάγους στην Καλλιθέα  : 6ο Λύκειο Καλλιθέας Σωκράτους 218 – 222 και Λυσικράτους

Στ) Οι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια Δήμων των νησιών του Αιγαίου Πελάγους , συμπεριλαμβανομένων και αυτών που είναι δημότες Κυθήρων και Αντικυθήρων , στην Νέα Ιωνία : 1ο Γυμνάσιο1ο Λύκειο Νέας Ιωνίας : ΓυμνασίουΠαπαφλέσσα και Αβέρωφ .

Όλοι οι πολίτες μπορούν , να μάθουν ακριβώς το εκλογικό τμήμα που ψηφίζουν , από την ηλεκτρονική υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών «ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ» στην ηλεκτρονική διεύθυνση : www.ypes.gr

Τα εκλογικά τμήματα του Δήμου Μεγαρέων έχουν ως εξής : Εκλογικά Τμήματα

Παρόμοια άρθρα

Back to top button