Εκδήλωση για τη Βία κατά των Γυναικών το Σάββατο 11/1

Η Αντιδημαρχεία Κοινωνικής Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Απασχόλησης και Πολιτισμού διοργανώνει ξανά την εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, μετά την αναβολή της στις 25 Νοεμβρίου λόγω των καταστραφικών πλημμυρών στην Κινέτα.

Συγκεκριμένα τo Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020 στο Στρατουδάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση που θα προσεγγίσει ολιστικά το φαινόμενο της βίας στις γυναίκες με ομιλίες από εξεδικευμένες ψυχολόγο, κοινωνική λειτουργό, νομικό καθώς και θεατρικά δρώμενα.

 • Παρουσίαση και συντονισμός της εκδήλωσης
  Ελένη Ρήγα, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Απασχόλησης & Πολιτισμού
 • Προσέγγιση στην κακοποίηση της γυναίκας: Τα πρόσωπα της βίας
  Βιβιάννα Κόμπουλη, Ψυχολόγος, με ειδίκευση στην κλινική Ψυχολογία (Msc Applied Clinical Psychology), εκπαιδευόμενη στη Γνωσιακή-συμπεριφορική προσέγγιση
 • Συμβουλευτικά Κέντρα Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας: Ο θεσμός και ο ρόλος τους στην πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας
  Ευθαλία Τζερέτα, Κοινωνική Λειτουργός «Συμβουλευτικού Σταθμού Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Ελευσίνας»
 • Ενδοικογενειακή Βία: Το εν κρυπτώ έγκλημα
  Πηνελόπη Μουρτζούκου, Νομικός «Συμβουλευτικού Σταθμού Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Ελευσίνας»
 • Θεατρικό δρώμενο 1:
  Διαδραματίζεται η έναρξη και η εξέλιξη του κύκλου της ενδοοικογενειακής βίας μέσα από τα μάτια μιας γυναίκας αλλά και τα συνοδά συναισθήματα που την κατακλύζουν όταν υπομένει και δεν μιλά.
  Συμμετέχει: Νάνσυ Γεωργαντά
 • Θεατρικό δρώμενο 2:
  Αναπαρίσταται η φιγούρα της κακοποιημένης γυναίκας, όταν αποφασίζει πλέον να σπάσει τη σιωπή της και να ΜΙΛΗΣΕΙ. Παρουσιάζεται το κίνητρό της για κινητοποίηση καθώς και τι χρειάζεται να κάνει μια γυναίκα για να ξεφύγει από τον φαύλο κύκλο της βίας.
  Συμμετέχουν: Σοφία Καπετανάκη, Στέλλα Ερεσσίου
 • Χορευτικά:
  – Ιωάννα Κολεύρη
  – Έλλη Λαγού
  – Ευαγγελία Μέξια
  – Παναγιώτης Μωραΐτης

Παρόμοια άρθρα

Back to top button