Ενέργειες Αθ. Μπούρα προς Υπ. Υποδομών για την απομάκρυνση αμιάντου στην Κινέτα

Ο Βουλευτής της περιφέρειάς μας Αθανάσιος Μπούρας με δελτίο τύπου ενημερώνει τους πολίτες για τις ενέργειες που πραγματοποιεί απευθυνόμενος στο αρμόδιο υπουργείο, με σκοπό την άμεση απομάκρυνση του αμιάντου από την πληγείσα Κινέτα, ικανοποιώντας έτσι αίτημα του δημάρχου Μεγαρέων Γρ. Σταμούλη.

Mετά την με αρ. πρωτ. 12639/29-07-2020 επιστολή του Δημάρχου Μεγαρέων, με την οποία ζητάει την απομάκρυνση του αμιάντου από τις κατεστραμμένες κατοικίες και γενικώς από την πληγείσα περιοχή της Κινέτας, μετά την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου του 2018, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας, κατέθεσε την με αρ. 2455/31-07-2020 αναφορά προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή.

Ο Υπουργός απάντησε με το υπ’ αρίθμ. Β-649/08-10-2020 έγγραφο, όπου περιγράφονται οι ενέργειες που έχουν λάβει χώρα έως σήμερα.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ανέλαβε την αποκομιδή του αμιάντου από τις κατοικίες χωρίς δαπάνη για τους πληγέντες, μετά την υποβολή σχετικής υπεύθυνης δήλωσης συναίνεσής τους για την συλλογή του αμιάντου εντός της ατομικής τους ιδιοκτησίας, με την ανάθεση έργου σε διαπιστευμένες εταιρείες έως τις 12-03-2020, όπου και έληξαν οι συμβάσεις των εταιρειών.

Κατόπιν, με το υπ’ αριθμ. 47271/4675/05-08-2020 έγγραφο των Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου, γίνεται γνωστό ότι, έχει διενεργηθεί ανοικτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός και ότι η νέα διαγωνιστική διαδικασία είναι σε εξέλιξη και μάλιστα στο τελικό στάδιο για την ανάδειξη αναδόχου του έργου, έτσι ώστε να υλοποιηθεί η απομάκρυνση αμιάντου από παντού και να γίνουν όλα όσα προβλέπονται.

Ο κ. Μπούρας θα παρακολουθεί την εξέλιξη του ζητήματος που απασχολεί τους κατοίκους της περιοχής της Κινέτας και θα παρέμβει εκ νέου προς τους αρμόδιους φορείς, αν καταστεί αναγκαίο.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button