ΔΗΜΤΟ Νέας Δημοκρατίας Μεγάρων–Ν. Περάμου: «Το πρώτο βήμα έγινε»

Πιστή στις δεσμεύσεις της η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, έκανε πράξη ό,τι είχε υποσχεθεί προεκλογικά, όταν στα μέσα του μηνός Ιουνίου 2019, εντελώς απρόσμενα σταμάτησε να λειτουργεί σε 24ωρη βάση το Κέντρο Υγείας Μεγάρων.

Ήταν τότε, που ως Τοπική Οργάνωση έπειτα από καταγγελία συμπολίτη για το «λουκέτο» στο Κέντρο Υγείας, προχωρήσαμε σε παρέμβαση, ενημερώνοντας τους Βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής.

Η αντίδρασή τους ήταν άμεση, με τον κ. Αθανάσιο Μπούρα να επισκέπτεται το Κέντρο Υγείας Μεγάρων, να συζητά με την Διευθύντρια και το προσωπικό και έπειτα να αναδεικνύει το πρόβλημα καταθέτοντας επερώτηση στην Βουλή και στον τότε Υπουργό κ. Ανδρέα Ξανθό.

Το μεγάλο αυτό θέμα δεν ξεχάστηκε όταν η Νέα Δημοκρατία ήρθε στην Κυβέρνηση, την στιγμή που υπήρχε και η σχετική δέσμευση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την επαναλειτουργία του Κέντρου Υγείας Μεγάρων.

Οι Βουλευτές της Δυτικής Αττικής κ.κ. Αθανάσιος Μπούρας, Γεώργιος Κώτσηρας και Ευάγγελος Λιάκος, καθώς και ο π. δήμαρχος Μεγαρέων κ. Ιωάννης Μαρινάκης, όπως και ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος κ. Κλεάνθης Βαρελάς με συνεχείς παρεμβάσεις τους άσκησαν πιέσεις προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αλλά και προς την Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ, ούτως ώστε το Κέντρο Υγείας να στελεχωθεί με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό και να επαναλειτουργήσει.

Όλοι έσκυψαν πάνω από το πρόβλημα, λαμβάνοντας τελικά την δημόσια δέσμευση του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ κ. Χρήστου Ροϊλού πως με την έλευση της νέας χρονιάς το Κέντρο Υγείας Μεγάρων θα λειτουργήσει σε 24ωρη βάση.

Έτσι, από την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου το Κέντρο Υγείας Μεγάρων προσφέρει ξανά τις υπηρεσίες του στους πολίτες του δήμου μας, αφού η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας μερίμνησε για να αποκατασταθεί το «αποτρόπαιο έγκλημα» της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που επί των ημερών της μπήκε «λουκέτο» στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων.

Η έλευση του Υπουργού κ. Βασίλη Κικίλια, αλλά και του Υφυπουργού κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη την ημέρα της επαναλειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μεγάρων είναι ένα μήνυμα που θέλει να στείλει το Υπουργείο Υγείας σε μια περιοχή 40.000 κατοίκων.

Μήνυμα που αφορά την στήριξη των δομών πρωτοβάθμιας υγείας σε όλη την χώρα.

Το πρώτο βήμα έγινε. Το Κέντρο Υγείας Μεγάρων επαναλειτουργεί και πάλι σε 24ωρη βάση, όταν δεν θα εφημερεύει το Θριάσιο Νοσοκομείο.

Καλή η αρχή. Πιστεύουμε πως πρέπει να ενταθούν οι πιέσεις, ώστε το Κέντρο Υγείας να στελεχωθεί με το κατάλληλο προσωπικό, για να εφημερεύει χωρίς προβλήματα.

Επιδίωξη όλων όσων ασχολούνται με το θέμα, πρέπει να είναι η ασφάλεια των πολιτών μέσω των ιατρικών υπηρεσιών, αλλά και η ασφάλεια του προσωπικού, ώστε οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό να προσφέρουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους.

Ως Τοπική Οργάνωση θα είμαστε αρωγοί στην μεγάλη προσπάθεια που γίνεται και από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με σκοπό να επέλθει μια και καλή το αίσθημα της ασφάλειας στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων, αφού αυτό «αποτελεί ικανή και αναγκαία συνθήκη για να λειτουργήσει ένα Κέντρο Υγείας σε 24ωρη βάση», όπως παραδέχθηκε στις δηλώσεις του ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button