Εμπορικός Σύλλογος: Ολοκλήρωση συνεδρίου Επιχειρηματικότητας & Τουρισμού και ευχαριστίες

Ο Εμπορικός Σύλλογος Μεγάρων διοργάνωσε και πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία το Συνέδριο Επιχειρηματικότητας & Τουρισμού 2018 για τη Μεγαρίδα στο κτήμα Κανιάρη.

Το Σάββατο 9 Ιουνίου στο Συνέδριο Επιχειρηματικότητας παρουσιάστηκε η έρευνα του Ε.Σ.Μ. για την τοπική αγορά της περιοχής μας από τον Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου κ. Άγγελο Μακρυγιάννη. Στο Συνέδριο αυτό μας τίμησαν με την ομιλία τους ο κ. Νικόλαος Μανεσιώτης, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς και ο κ. Ανδριανός Μιχάλαρος, Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς.

Στη συνάντηση αναλύθηκαν πολύ σημαντικά για την εποχή μας ζητήματα που έχουν σχέση με την δραστηριότητα των ελεύθερων επαγγελματιών. Κατά το πέρας του Συνεδρίου, και μετά από απόφαση του Ε.Σ.Μ. απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες σε δύο έξοχους επιχειρηματίες, στον κ. Μιχάλαρο Ανδριανό για το επιμελητηριακό και συνδικαλιστικό βίο και στον κ. Μαρτίνο Αθανάσιο για την προσφορά του στον τόπο μας. Την τιμητική πλακέτα του κ. Μαρτίνου παρέλαβε ο Γενικός Διευθυντής των επιχειρήσεων του, κ. Παγώνης Γεώργιος.

Την Κυριακή 10 Ιουνίου στο Συνέδριο Τουρισμού, παρουσιάστηκαν οι προτάσεις Φορέων της πόλης για την Τουριστική Ανάπτυξη της Μεγαρίδος. Στο συνέδριο αυτό παρουσιάστηκαν οι θέσεις του Ε.Σ.Μ. από τον Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου κ. Άγγελο Μακρυγιάννη και δόθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους έντυπο με τις θέσεις των φορέων από τις εσπερίδες του 2017. Στο συνέδριο αυτό μας τίμησαν με την παρουσία και την ομιλία τους, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Βασιλείου Ιωάννης, ο πρώην Δήμαρχος Μεγάρων κ. Μαρινάκης Ιωάννης, ο πρώην Αντιδήμαρχος Μεγαρέων κ. Βαρελάς Κλεάνθης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Ομόρων νομών & νήσων Αιγαίου κ. Πολιτάκης Παύλος, ο πρώην Γενικός Γραμματέας Δήμου Μεγαρέων κ. Σκλαβούνος Παναγιώτης, ο πρώην Αντιδήμαρχος Μεγαρέων κ. Γκίνης Ιωάννης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μεγάρων κα. Πιπιλή Αικατερίνη, η αρχαιολόγος κα. Κουτσουμπού Βασιλική, ο Αντιπρόσωπος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & νοτιοδυτικής Ελλάδας κ. Θεοδοσάκης Νικόλαος, ο επαγγελματίας προπονητής καλαθοσφαίρισης κ. Μάνταλος Γεώργιος, ο Αρχιτέκτων Μηχανικός- μέλος του Συλλόγου Μηχανικών & Τεχνολόγων Μεγάρων κ. Τσιούνης Σπυρίδων , ο Αρχιτέκτων Μηχανικός κ. Καρώνης Νικόλαος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καβελλάρη κ. Γιαγκούλοβιτς Κωνσταντίνος.

Μετά το πέρας των ομιλιών συμπερασματικά δηλώνουμε τη σπουδαιότητα που δίνουν οι πολίτες και οι φορείς στην Τουριστική Ανάπτυξη του τόπου μας. Στη συνέχεια, και μετά από απόφαση του Ε.Σ.Μ. βραβεύτηκε η Υπουργός Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά για το έργο και τις επιτυχίες στον τομέα του Τουρισμού στην πατρίδα μας, η οποία δεν παρευρέθηκε λόγω απουσίας της από τη χώρα.

Τη Δευτέρα 11 Ιουνίου έκλεισε ο κύκλος του τριημέρου με την Ετήσια Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Μεγάρων. Ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Σ.Μ. κ. Άγγελος Μακρυγιάννης έκανε το Διοικητικό Απολογισμό 2017 του Συλλόγου και ο Αντιπρόεδρος του Ε.Σ.Μ. κ. Χαλόφτης Νικόλαος έκανε τον Οικονομικό Απολογισμό 2017 του Συλλόγου. Στη συνέχεια, έγινε μια εξαιρετική εισήγηση από δύο συμβούλους εκπαίδευσης του ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. ΑΝΟΔΟΣ για τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για την προστασία προσωπικών δεδομένων- GDPR όπου συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων.

Τέλος, τα μέλη του Ε.Σ.Μ. που συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση συζήτησαν με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και αντάλλαξαν απόψεις που αφορούν την εμπορική δραστηριότητα στην πόλη μας.
Ελπίζουμε αυτή η συνάντηση να γίνει θεσμός για την πόλη μας!

Ευχαριστήριο

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Κανιάρη Βασίλειο και τον κ. Μουρτζούκο Ιωάννη για την προσφορά που έκαναν στο Σύλλογο μας για την πραγματοποίηση του Συνεδρίου Επιχειρηματικότητας & Τουρισμού 2018 για τη Μεγαρίδα.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button