«Εκτέλεση ηλεκτρονικών αγορών & συναλλαγών e-commerce» – Δράση ψηφιακής εκαπίδευσης

Δελτίο τύπου ενημερώνει ότι η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Δήμο Μεγαρέων, στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ψηφιακού Εγγραμματισμού» (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020») διοργανώνουν κύκλο δωρεάν διαδικτυακών σεμιναρίων (webinars) για την ενημέρωση ενηλίκων (18+) γονέων και κηδεμόνων, στελεχών της δημόσιας και τοπικής διοίκησης αλλά και του ιδιωτικού τομέα, επιχειρηματιών, μελών οργανώσεων του ευρύτερου τομέα και όλων των δημοτών, σχετικά με υπηρεσίες, εργαλεία και μεθόδους για την ασφαλή και αποτελεσματική χρήση του διαδικτύου.

Σας περιμένουμε διαδικτυακά την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022 στις 18:00 σε ένα ακόμη webinar της δράσης, με θέμα «Εκτέλεση Ηλεκτρονικών Αγορών και Συναλλαγών e-commerce» στο κανάλι YouTube και στη σελίδα Facebook του Ψηφιακού Εγγραμματισμού.

Κεντρική εισηγήτρια είναι η κα Κατερίνα Φραϊδάκη, διδάκτορας του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Όσοι επιθυμούν να βρεθούν μαζί μας, παρακαλούμε όπως κάνετε εγγραφή στην παρακάτω φόρμα.

Η συμμετοχή στο συγκεκριμένο webinar είναι ανοικτή σε όλους τους δημότες και η παρακολούθησή του δεν απαιτεί καμία προηγούμενη γνώση, εμπειρία ή εξοικείωση του συμμετέχοντα σε θέματα διαδικτύου. Με την ολοκλήρωση του webinar οι συμμετέχοντες θα λάβουν σχετική βεβαίωση παρακολούθησης, εφόσον το επιθυμούν.

Για τη δράση, ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε σχετικά:
«Αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις του ψηφιακού αναλφαβητισμού στην μετά Covid 19 εποχή, η Περιφέρεια Αττικής δημιουργεί ένα συντονιστικό κέντρο δράσης οριζόντιας παρέμβασης με σκοπό την ανάδειξη των δυνατοτήτων του διαδικτύου, και την εκπαίδευση των χρηστών προκειμένου να αναπτύξουν κριτική ικανότητα και να μπορούν να προστατεύουν τον εαυτό τους και την οικογένεια τους».

Ο δήμαρχος κ. Γρηγόρης Σταμούλης επίσης ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Αττικής και τον κ. Πατούλη προσωπικά για το συγκεκριμένο Έργο που θα ενδυναμώσει και επεκτείνει τις δράσεις του Δήμου μας για τη μείωση της τεχνοφοβίας και του ψηφιακού αναλφαβητισμού. Έτσι, εκτός από το συνοπτικό Οδηγό Ψηφιακής Ασφάλειας που πρόσφατα δημοσιεύσαμε, μπορούν πλέον οι πολίτες να παρακολουθούν σεμινάρια (webinars) για καθημερινά θέματα τεχνολογίας και διαδικτύου, είτε σε πραγματικό χρόνο με δυνατότητα συμμετοχής, είτε σε δεύτερο χρόνο μαγνητοσκοπημένα. Προσκαλώ τον κάθε συμπολίτη να παρακολουθήσει αυτά τα σεμινάρια, διότι θα ωφεληθεί πολλαπλά».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button