Σε Μέγαρα και Ελευσίνα το 8ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση Δυτικής Αττικής

Το 8ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση: Η Ανάταξη της Δυτικής Αττικής, θα λάβει χώρα 16 και 17 Δεκεμβρίου 2017 στα Μέγαρα (στην παραλία Βαρέας) και στην Ελευσίνα.

Η Περιφέρεια Αττικής και το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης σας προσκαλούν στις εργασίες του Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, που θα πραγματοποιηθεί στη Δυτική Αττική.

Το συνέδριο αυτό είναι το 8ο που πραγματοποιείται στον κύκλο των περιφερειακών συνεδρίων που έχουν προγραμματιστεί, προκειμένου να υπάρξει ένας αποκεντρωμένος διάλογος με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της εθνικής αναπτυξιακής στρατηγικής

Σκοπός του συνεδρίου είναι η σε βάθος διερεύνηση παραγωγικών δυνατοτήτων ώστε να τεθούν ποιοτικοί και ποσοτικοί στόχοι για την αναπτυξιακή προοπτική της Δυτικής Αττικής στο πλαίσιο ενός συνεκτικού σχεδίου περιφερειακής παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Μέσω της διαβούλευσης θα επιδιωχθεί η κατάρτιση ενός οδικού χάρτη ενεργειών σε συνάρτηση αφενός με τις προτεραιότητες της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021», αφετέρου με τις πρωτοβουλίες και δράσεις που έχουν ήδη αναπτυχθεί ή σχεδιαστεί από την Περιφέρεια, σηματοδοτώντας τη μετάβαση της περιοχής από την εποχή της κρίσης στην εποχή της Δίκαιης Ανάπτυξης.

Οι εργασίες του συνεδρίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα ξεκινήσουν με ομιλία του Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη και θα πραγματοποιηθούν στα Μέγαρα και την Ελευσίνα το Σάββατο 16/12/2017 και την Κυριακή 17/12/2017.

Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί με την κεντρική εκδήλωση που θα γίνει την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 στις 18:30 στο κλειστό γυμναστήριο «Ανδρέας Δασκαλάκης» στην Ελευσίνα, όπου θα απευθύνει χαιρετισμό ο δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλάς και θα ακολουθήσει ομιλία της περιφερειάρχη Ρένας Δούρου. Η κεντρική εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button