Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Ο Κύκλος της Ζωής» από το φιλοζωικό σωματείο «Αδέσποτος Παλμός»

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ημερίδα «Ο Κύκλος της Ζωής», που διοργάνωσε το φιλοζωικό σωματείο «Αδέσποτος Παλμός», εχθές Τετάρτη 15 Ιουλίου, στην πλατεία Λυτάρα.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο Ιωάννης Οικονομόπουλος ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, παρουσίασε το σωματείο «Αδέσποτος Παλμός», τους στόχους και τις δράσεις του και προλόγισε την Πρόεδρο Μαρία Αρκομάνη. Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η κ. Αρκομάνη, η οποία με τη σειρά της ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και τους επίτιμους καλεσμένους για την παρουσία τους και τους ευχήθηκε να περάσουν μια εποικοδομητική βραδιά με ευσυνειδησία.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Βουλευτής Δυτικής Αττικής Γιώργος Κώτσηρας και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ποιότητας Ζωής και Πολιτικής Προστασίας κ. Κωνσταντίνος Φυλακτός.

Η πρώτη ομιλία της βραδιάς έγινε από τη ΜΚΟ SAPT Hellas και την εκπρόσωπο Χριστίνα Οικονόμου, η οποία παρουσίασε την εκστρατεία ενημέρωσης που πραγματοποιούν σε σχολεία της Ελλάδας και σε ιδρύματα ΑμεΑ, ούτως ώστε να ενημερώσει σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο τα παιδιά για τη σωστή συμπεριφορά προς τους σκύλους (αδέσποτους ή δεσποζόμενους) και να τα ευαισθητοποιήσει σε σχέση με το πολύ καίριο «πρόβλημα» των αδέσποτων σκύλων.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κτηνίατρος Ιερόθεος Κρητικός, ο οποίος και ανέλυσε τις διαφορές στη διαβίωση ενός αδέσποτου και ενός δεσποζόμενου ζώου.

Ο Σωτήρης Γιαννόπουλος, ιδρυτής της My Grand Road, στην ομιλία του ανέφερε τη σημασία που κατέχει για όλους τους κηδεμόνες ζώων να εξασφαλίζουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια τόσο των ζώων, όσο και των ιδίων καθώς ένα ζώο που επιβαίνει σε ένα αυτοκίνητο χωρίς ειδική ζώνη ασφαλείας μπορεί πολύ εύκολα να αποσπάσει την προσοχή του οδηγού και ανέλυσε τους σωστούς και τους λανθασμένους τρόπους μεταφοράς των ζώων.

Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν επίσης, ο Βασίλης Τζιγκούρας, κατασκευαστής αναπηρικών αμαξιδίων για ανάπηρα ζωάκια ενώ τη βραδιά έκλεισε ο ηθοποιός Λεωνίδας Κακούρης με τη δική του προσωπική εμπειρία υιοθεσίας αδέσποτου σκύλου από την κ. Αρκομάνη.

Τέλος απονεμήθηκαν πλακέτες σε όλους τους ομιλητές καθώς και μια ειδική πλακέτα με αφιέρωση στον εθελοντή των Μεγάρων, Μάριο Μωραΐτη ενώ δόθηκε ως ένδειξη σεβασμού ένα ποσό που είχε συγκεντρωθεί στον σύλλογο ΑμεΑ Μεγάρων.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button