Ολοκληρώθηκε και το 7ο σεμινάριο «Εμβολιασμός Εφήβων» από το ΚΕΠ Υγείας Μεγάρων

Tο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Μεγαρέων υπό την αιγίδα του ΙΣΑ διοργάνωσε τη Δευτέρα 7 Ιουνίου το έβδομο και τελευταίο διαδικτυακό σεμινάριο του προγράμματος Αγωγής Υγείας για Παιδιά. Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν το πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του κ. Αναστάσιου Χατζή, Παιδιάτρου – Εντατικολόγου, τ. Συντονιστή – Διευθυντή ΜΕΘ Νοσοκομείου Παίδων Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, Μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, μέσω πλατφόρμας zoom.

Η έβδομη διαδικτυακή παρουσίαση είχε θέμα τους «Εμβολιασμούς Εφήβων». Ο κύκλος των επτά παρουσιάσεων ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Στο τέλος κάθε θεματικής ενότητας οι δημότες που παρακολουθούσαν, έθεταν τις ερωτήσεις τους στον κ. Χατζή σχετικές με το θέμα της παρουσίασης και συμμετείχαν στη συζήτηση.

Ο δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε: «Το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Μεγαρέων αποτελεί πια μια από τις πλέον σημαντικές δομές του Δήμου μας, η οποία προσφέρει συνεχώς υπηρεσίες για την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας στους πολίτες συνδράμοντας σημαντικά στην διατήρηση της ποιότητας ζωής τους. Στο πλαίσιο αυτό το ΚΕΠ Υγείας Μεγάρων συμμετέχει σε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μεταξύ άλλων και για τον «Εμβολιασμό των Εφήβων» με στόχο να βοηθήσει στην πρόληψη και αντιμετώπιση νοσημάτων και ασθενειών. Τα εμβόλια δεν έχουν μόνο προληπτικό ρόλο, λόγω της απόκτησης ανοσίας απέναντι σε κάποιον νέο μικροοργανισμό, αλλά έχουν και θεραπευτικό ρόλο, ενώ πολλές είναι οι ασθένειες ακόμη και θανατηφόρες, που εξαλείφθηκαν στο χρόνο χάρη στους εμβολιασμούς. Η ανάπτυξη ενός προγράμματος εμβολιασμού έχει ως στόχο την όσο το δυνατό καλύτερη προστασία του πληθυσμού μέσα από την πληρέστερη ανοσία».

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και υπεύθυνος του ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ του Δήμου Μεγαρέων, ιατρός, κ. Κωνσταντίνος Καράμπελας δήλωσε: «Ο εμβολιασμός των εφήβων είναι πολύ σημαντικός για τους ίδιους αλλά και για τη δημόσια υγεία καθώς συμβάλλει στην ανοσία της κοινότητας. Παρά αυτής της σπουδαιότητας, για διάφορους λόγους, όπως έλλειψη ενημέρωσης, σωστής εκπαίδευσης ή ακόμα και παραπληροφόρησης κυρίως μέσω του διαδικτύου, ο εμβολιασμός των εφήβων παραμένει σε χαμηλά ποσοστά καθιστώντας τους ευάλωτους σε πολλές ασθένειες.

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Μεγαρέων σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ μέσω της σημερινής διαδικτυακής δράσης έχει ως σκοπό την σωστή και έγκυρη ενημέρωση όλων, γονέων εκπαιδευτικών αλλά και των ίδιων των εφήβων για την ανάγκη και τη σημασία του εμβολιασμού. Κλείνοντας σήμερα με αυτήν την ενότητα του εμβολιασμού τον κύκλο του Προγράμματος Αγωγής Υγείας για παιδιά, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον περιφερειάρχη Αττικής και Πρόεδρο του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γεώργιο Πατούλη για τη συνδρομή και την άψογη συνεργασία του, τον κ. Αναστάσιο Χατζή Παιδίατρο-Εντατικολόγο, τ. Συντονιστή-Διευθυντή ΜΕΘ Νοσοκομείου Παίδων Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, Μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για τις γνώσεις που με πολύ κατανοητό τρόπο μας έδωσε μέσα από αυτό το πρόγραμμα, την κα Αϊδίνη Δ/ντρια ΕΔΔΥΠΠΥ καθώς και όλους τους συνεργάτες του ΕΔΔΥΠΠΥ και του ΚΕΠ Υγείας Μεγάρων για τις προσπάθειες που κατέβαλαν να ολοκληρωθεί άλλο ένα σημαντικό πρόγραμμα αγωγής υγείας».

Τη δράση χαιρέτησε η Γενική Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ κα Μαρία Αϊδίνη η οποία εκπροσωπώντας τον Προέδρο του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη δήλωσε: «Η ορθή ενημέρωση για τα οφέλη των εμβολιασμών, συμβάλει στη διασφάλιση της υγείας των νέων. Στόχος μας είναι να ενημερώνονται έγκαιρα και έγκυρα οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί ώστε να προστατεύουν τα παιδιά και τους εφήβους στα σημαντικά θέματα της υγείας τους».

Ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης στο χαιρετισμό του μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος ευχαρίστησε τον ομιλητή κ. Χατζή και συνεχάρη το Δήμο για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα μέσω των ΚΕΠ Υγείας και δήλωσε: «Είναι γεγονός πως θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία των εφήβων, των αυριανών ενηλίκων, και στην πληροφόρησή τους για την ενίσχυση της αντισωματικής κάλυψης σε διάφορες νόσους μέσω των εμβολιασμών αλλά και των επαναληπτικών τους δόσεων. Ο κύκλος των παρουσιάσεων αυτών που ολοκληρώνεται με αυτή τη θεματική ενότητα, αποδεικνύει εμπράκτως πως με ορθή και έγκυρη ενημέρωση μπορούμε να συμβάλλουμε όλοι μαζί στην προαγωγή της υγείας μέσω της πρόληψης».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button