Έκτακτη ενίσχυση των πέντε Δήμων της Δ. Αττικής για την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους

Πρόσθετη χρηματοδότηση στους Δήμους όλης της χώρας, ύψους 90 εκατομμυρίων ευρώ, για την αντιμετώπιση του αυξημένου ενεργειακού κόστους αποφάσισε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, κ. Στέλιος Πέτσας, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και το Υπουργείο Οικονομικών.

Στη συνέχεια του δελτίου τύπου επισημαίνεται ότι στην απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών συμπεριλαμβάνονται και οι πέντε Δήμοι της Δυτικής Αττικής, οι οποίοι θα λάβουν συνολικά το ποσό του 1.769.190,21 ευρώ, για την ενίσχυση της ρευστότητάς τους και την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών τους, λόγω της επιβάρυνσης των προϋπολογισμών τους από την αύξηση του ενεργειακού κόστους.

ΑΠΟΦΑΣΗ_ΥΠΕΣ_ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ_ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ

Αναλυτικότερα, τα ποσά που θα λάβουν οι Δήμοι της Δυτικής Αττικής:

– Δήμος Φυλής: 550.946,73 ευρώ
– Δήμος Ασπροπύργου: 383.128,83 ευρώ
– Δήμος Ελευσίνας: 319.602,52 ευρώ
– Δήμος Μεγαρέων: 267.032,44 ευρώ
– Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας: 248.479,69 ευρώ

Με αφορμή την παραπάνω σημαντική εξέλιξη, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Δυτικής Αττικής της Ν.Δ., κ. Γιώργος Κώτσηρας, δήλωσε:

«Το Υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των φορέων της Αυτοδιοίκησης, στηρίζουν έμπρακτα το έργο τους για να περιοριστούν οι επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης.
Ειδικότερα, με την ενίσχυση των πέντε Δήμων της Δυτικής Αττικής, αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά πως η Κυβέρνηση κατανοεί τις ανάγκες που διαμορφώνονται και στέκεται αρωγός με κάθε μέσο στην προσπάθεια όλων μας προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το υψηλό ενεργειακό κόστος».

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας, επίσης για το ίδιο θέμα, σε συνέχεια της στενής συνεργασίας που είχε με τον κ. Πέτσα ενημερώθηκε ότι με την απόφαση αυτή επιχορηγούνται και οι πέντε Δήμοι της Δυτικής Αττικής με σημαντικά ποσά. «Η Κυβέρνηση για άλλη μια φορά αποδεικνύει ότι στέκεται στο πλευρό τόσο των πολιτών όσο και των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων αντιλαμβανόμενη τις δυσκολίες που έχουν δημιουργηθεί από την ενεργειακή κρίση», αναφέρει χαρακτηριστικά με δήλωσή του ο κ. Μπούρας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button