Καθαρισμός στην Ψάθα για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή προνυμφοκτονίας κατά των κουνουπιών από την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής

Συνεχίζονται αυτές τις ημέρες οι εργασίες για καθαρισμό και κοπή καλαμιών στην Ψάθα, με συντονισμό του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Λευτέρη Κοσμόπουλου, όπως ενημερώνει σχετικό δελτίο τύπου.

Η περιοχή χαρακτηρίζεται ως έλος και η Περιφέρεια Αττικής προχωρά σε κατάλληλα διαστήματα έπειτα από μελέτη των υπηρεσιών της σε ψεκασμούς προνυμφοκτονίας από αέρος με drones. Παράλληλα όμως εκτελούνται και εργασίες για την κοπή των καλαμιών και καθαρισμοί, όπου είναι εφικτό, για την καλύτερη δράση των ψεκασμών και την αποτελεσματικότερη πρόληψη κατά της εξάπλωσης των κουνουπιών στην περιοχή, που συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών και αποτελεί σημείο περιβαλλοντικού κάλλους.

Σχετικά ο κ. Κοσμόπουλος αναφέρει: «Συνεχίζουμε με καθαρισμό και κοπή των καλαμιών στην Ψάθα, με σκοπό την καλύτερη εφαρμογή προνυμφοκτονίας στις υδάτινες επιφάνειες και την αποτελεσματικότερη πρόληψη των κουνουπιών. Αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται από τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής ο δεύτερος καθαρισμός, όπου καθαρίζεται όλο το κανάλι μήκους 2,5 χιλιομέτρων της Ψάθας. Μεριμνούμε καθημερινά για την αποτελεσματικότερη προστασία της δημόσιας υγείας».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button