Γ. Κώτσηρας: «Με τη Δικαστική Αστυνομία συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός σύγχρονου περιβάλλοντος απονομής δικαιοσύνης»

Ως ένα σημαντικό βήμα, στο πλαίσιο της συνολικότερης προσπάθειας που καταβάλλεται τα τελευταία χρόνια από την ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου για τη δημιουργία ενός σύγχρονου περιβάλλοντος απονομής δικαιοσύνης, χαρακτήρισε τη σύσταση της Δικαστικής Αστυνομίας ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Δυτικής Αττικής της ΝΔ, Γιώργος Κώτσηρας, κατά την ομιλία του επί του Νομοσχεδίου «Σύσταση Δικαστικής Αστυνομίας και λοιπές επείγουσες διατάξεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης», που ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στο δελτίο τύπου το οποίο περιέχει σημεία της ομιλίας του επί του Σχεδίου Νόμου επισημαίνεται ότι ο κ. Κώτσηρας στάθηκε ιδιαίτερα στη διαβούλευση, στην επεξεργασία και στις βελτιωτικές αλλαγές που έγιναν εκ μέρους του Υπουργείου Δικαιοσύνης, προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συναίνεση επί του Σχεδίου Νόμου, τονίζοντας παράλληλα ότι η σύσταση της Δικαστικής Αστυνομίας αποτελεί μια απαίτηση του νομικού κόσμου, έτσι ώστε όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «να δημιουργήσουμε ένα ασφαλέστερο περιβάλλον εργασίας για όλους τους συλλειτουργούς της Δικαιοσύνης αλλά κυρίως για τον Έλληνα πολίτη, το οποίο να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες, εκπέμποντας σεβασμό στο Κράτος Δικαίου, στους θεσμούς και κατ’ επέκταση αξιοπιστία στην κοινωνία».

Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε ακόμα ότι το συγκεκριμένο Νομοσχέδιο αποτελεί μέρος της συνολικότερης μεταρρυθμιστικής προσπάθειας και των πρωτοβουλιών που λαμβάνονται τα τελευταία χρόνια από την ηγεσία του Υπουργείου, κάνοντας ταυτόχρονα ειδική αναφορά στην ανάγκη ακόμα μεγαλύτερης βελτίωσης στους χρόνους απονομής δικαιοσύνης, τονίζοντας παράλληλα ότι «οφείλουμε να διασφαλίζουμε και την ποιότητα απονομής δικαιοσύνης».

Ο κ. Κώτσηρας επισήμανε ότι με την ψήφιση του Νομοσχεδίου για τη σύσταση της Δικαστικής Αστυνομίας «γίνεται ένα σημαντικό βήμα, σύστασης ενός θεσμού που θα επιλύσει πολλά προβλήματα της καθημερινότητας που αναπτύσσονται μέχρι σήμερα στο δικαστικό και στο νομικό περιβάλλον».
«Στόχος μας είναι να καταφέρουμε να βελτιώσουμε το νομικό περιβάλλον, στους χώρους δηλαδή που απονέμεται η δικαιοσύνη και να συμβάλλουμε καθοριστικά στη βελτίωση της καθημερινότητας του Έλληνα πολίτη. Και αυτό αποτελεί το σημείο αναφοράς μας», υπογράμμισε καταληκτικά ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button