Εκδήλωση του ΚΚΕ με θέμα: «Εργατικά Ατυχήματα-Υγιεινή και Ασφάλεια στους χώρους δουλειάς»

Το ΚΚΕ σε καλεί ώστε να παλέψουμε για σύγχρονα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας σε όλους τους τόπους δουλειάς, με μόνιμη σταθερή δουλειά και εργασιακά δικαιώματα την Τετάρτη 20 Μαΐου στις 19:30 στην Πλατεία Ηρώων της Ελευσίνας.

 

Το ΚΚΕ απαιτεί, η κυβέρνηση και το υπουργείο πρέπει να πάρουν άμεσα μέτρα για να σταματήσει η εργοδοτική ασυδοσία και αυθαιρεσία.

 

Όχι άλλα εργοδοτικά εγκλήματα όπως αυτό που έγινε στα ΕΛΠΕ, την Παρασκευή 8 Μάη. Δεν πρέπει να ανεχτούμε άλλο την εντατικοποίηση και τα εξαντλητικά ωράρια, τις ελλιπείς έως και ανύπαρκτες σε πολλές περιπτώσεις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας. Την πίεση, ανειδίκευτοι εργάτες να δουλεύουν σε σύνθετες και εξειδικευμένες εργασίες χωρίς την κατάλληλη εκπαίδευση και εξειδίκευση.

 

Όλα αυτά γίνονται στο βωμό του κέρδους. Όλα αυτά γίνονται για να θησαυρίζουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι την ίδια στιγμή που οι εργάτες θεωρούνται αναλώσιμοι. Δεν τους νοιάζει αν θα γυρίσουν στο σπίτι τους, στην οικογένειά τους, στα παιδιά τους, αν θα γυρίσουν όρθιοι ή στο αναπηρικό καροτσάκι.

 

Τεράστιες ευθύνες έχουν και όλες οι κυβερνήσεις, που έδειξαν και συνεχίζουν να δείχνουν ανοχή στα εργοδοτικά εγκλήματα. Είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που ψήφιζαν χρόνια όλους τους αντιλαϊκούς νόμους που αξιοποιεί η εργοδοσία. Είναι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που διατηρεί το αντιλαϊκό οπλοστάσιο και είναι αποφασισμένη να το ενισχύσει με νέα αντιλαϊκά μέτρα και νέα συμφωνία – μνημόνιο που θα χτυπήσει παραπέρα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

 

Διατηρεί σχεδόν διαλυμένους τους κρατικούς μηχανισμούς ελέγχου για να αλωνίζουν ανενόχλητοι οι μεγαλοεπιχειρηματίες.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button