ΝΕΜ – ΤΑΤΑΥΛΑ: Εφηβικό αγωνιστικό τμήμα [13/4/2019]

Το Εφηβικό αγωνιστικό τμήμα της ΝΕΜ το Σάββατο 13 Απριλίου αγωνίστηκε με τα Ταταύλα στο «Αλέκος Σάλτας».
Ακολουθεί δελτίο τύπου:

Εφηβικό:

ΝΕΜ-ΤΑΤΑΥΛΑ 65-67
Χάθηκε η άνοδος για μια κατοχή, για ένα ριμπάουντ, για μια λεπτομέρεια.
Έτσι είναι το μπάσκετ όμως ή καλύτερα έτσι είναι η ζωή γενικότερα…
Ο θρίαμβος από την αποτυχία απέχει όσο μια κλωστή αν & στην περίπτωση των Εφήβων μας το να μιλήσουμε για αποτυχία θα είναι υπερβολικό. Τα παιδιά έχασαν στις λεπτομέρειες από μια καλύτερη ομάδα, που αποτελείται από παιδιά που ζουν & αναπνέουν για το μπάσκετ. Τα δικά μας τα παιδιά δεν έχουν «μπολιαστεί» μ’ αυτή την νοοτροπία καθώς οι λάθος επιλογές του παρελθόντος τους έμαθαν να μην αγαπούν την προπόνηση & να θεωρούν το μαθησιακό αντικείμενο του μπάσκετ πάρεργο & μη σοβαρό.
Φυσικά & αυτό δεν ισχύει & ήρθαν τα παιδιά απ’ τα Ταταύλα να μας το αποδείξουν με τον πιο σκληρό τρόπο. Επίσης θα ήταν άδικο να καταλογίσουμε αυτή τη λάθος νοοτροπία σε όλα τα παιδιά, αφού υπάρχουν & κάποια που δουλεύουν ασταμάτητα & τα αποτελέσματα της δουλειάς τους φάνηκαν στο παρκέ. Αυτά τα παιδιά προσπάθησαν να τραβήξουν & τα υπόλοιπα, αλλά δυστυχώς δεν ήταν αρκετό.
Στον αγώνα τώρα, είχαμε ένα πραγματικό ντέρμπι σε ένα κατάμεστο κυριολεκτικά «Αλ. Σάλτας» (πάνω από 200 άτομα), που κρίθηκε στην περίσσεια θέληση που έβγαλαν τα Ταταύλα όταν η ομάδα μας ξέφυγε με διαφορά 11 πόντων που έδινε & την κατηγορία. «Σκύλιασαν» κυριολεκτικά & με μεγάλα καλάθια το γύρισαν σε μικρότερη των 7 πόντων διαφορά που τους έδινε & την πρόκριση.
Στο τέλος οι coaches Ζιάκας & Κορώσης έπαιξαν το τελευταίο τους χαρτί μήπως & τα καταφέρουν στο έξτρα 5’ της παράτασης & έδωσαν οδηγία να ψαλιδιστεί η υπέρ μας διαφορά των 2 & 4 πόντων αλλά ούτε & αυτό το σχέδιο έπιασε.

Η ΝΕΜ, ως σύνολο, είχε θέσει εξ αρχής 4 αγωνιστικούς στόχους για να πιστοποιήσει την εξέλιξή της στο μπασκετικό γίγνεσθαι:

1) Άνοδο των Παίδων στην Β’ ΕΣΚΑΝΑ.
2) Άνοδο των Εφήβων στην Β’ ΕΣΚΑΝΑ.
3) Κατάκτηση του Κυπέλλου Ανδρών της ΕΣΚΑΝΑ &
4) Άνοδο της Αντρικής στην Β’ ΕΘΝΙΚΗ.

Μέχρι στιγμής μόνο οι Έφηβοι δεν τα κατάφεραν & αυτοί για ένα σουτ, για μία κατοχή.
Οι Άντρες πήραν το Κύπελλο & παλεύουν την άνοδο & οι Παίδες τα κατάφεραν & αυτοί!
Δεν το λες & άσχημα…

Ως ΝΕΜ θέλουμε να συγχαρούμε τα Ταταύλα για την πανάξια & δύσκολη νίκη τους & να τους ευχηθούμε απ’ την καρδιά μας καλή επιτυχία στο (final 5) των Εφήβων.
Η καλύτερη ομάδα κέρδισε & εμείς το παραδεχόμαστε πρώτοι, αφού ως γνωστόν …αυτό το μπάσκετ πρεσβεύουμε…

 

 

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button