Συνδυασμός Μαρινάκη για ΔΣ: “Παρακμή και τραμπουκισμοί”

Δυστυχώς για άλλη μια φορά το Δημοτικό Συμβούλιο βίωσε μια από τις χειρότερες στιγμές του στη συνεδρίαση της 29/10/2019.

   Με την πρόταση εκτός ημερησίας διατάξεως του επικεφαλή της παράταξης μας και της μείζονος μειοψηφίας, κ. Ιωάννη Μαρινάκη, περί συζήτησης και ψήφισης του θέματος  «αναμόρφωση προϋπολογισμού του τρέχοντος οικονομικού έτους 2019», με αποκλειστικό αντικείμενο την καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης και των ωρών υπερωριακής απασχόλησης στους εργαζόμενους του Δήμου, δημιουργήθηκε πανικός στην πλευρά της διοίκησης.

   Ο Δήμαρχος αρχικά προσπάθησε για άλλη μια φορά να παραπλανήσει το σώμα με αοριστολογίες και ανακρίβειες, ενώ ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου την ίδια στιγμή προσπαθούσε να ερμηνεύσει τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου με τρόπο που να μην μπορέσει να συζητηθεί το θέμα.

   Ο λόγος βέβαια ήταν εμφανής.

   Η διοίκηση μειοψηφίας που κατά τα άλλα κόπτεται για τους εργαζόμενους του Δήμου, δεν μερίμνησε ώστε να συμπεριλάβει στην ημερήσια διάταξη ξεχωριστό θέμα για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού σχετιζόμενη αποκλειστικά με την καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης και των ωρών υπερωριακής απασχόλησης στους εργαζόμενους του Δήμου.

   Η παράταξη μας κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση προς ψήφιση με έτοιμη την εισήγηση του θέματος αυτού, δια του επικεφαλή μας.

   Ο κ. Μαρινάκης ζήτησε να τεθεί σε ψηφοφορία η συζήτηση της αναμόρφωσης, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία των προ ημερησίας διατάξεως θεμάτων, επικαλούμενος το άρθρο 2, παρ. 5, εδάφιο β΄ του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

   Με τον τρόπο αυτό θελήσαμε να αποκαταστήσαμε το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο επλήγη κατά την άποψη μας, μετά την πρόσφατη δήλωση του Προέδρου των εργαζομένων  του Δήμου, κ. Ιερόθεου Καστάνη, μετά την καταψήφιση της αναμόρφωσης προϋπολογισμού στην συνεδρίαση της 15/10/2019, ο οποίος δήλωσε πως «..τέτοιου είδους πολιτικά παιχνίδια δεν πρέπει να δημιουργούν προβλήματα στους εργαζόμενους. Τα πολιτικά παιχνίδια πρέπει να μείνουν μακριά από τους εργαζόμενους».

   Όμως τόσο ο Πρόεδρος όσο και ο Δήμαρχος δεν θέλησαν να υποστούν ακόμα μια πολιτική ήττα μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και καταστρατηγώντας βάναυσα τον κανονισμό λειτουργίας και τη δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου προσπάθησαν με κάθε τρόπο να αποτρέψουν την συζήτηση του θέματος.

   Στην προσπάθεια τους αυτή επιστράτευσαν γνωστό  «υπάλληλο» του Δήμου, ο οποίος έλαβε το λόγο ως Αντιπρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων και επιτέθηκε φραστικά με ύβρεις στον πρώην Δήμαρχο κ. Μαρινάκη, τον κατηγόρησε ότι επί δικής του θητείας άφηνε απλήρωτους τους εργαζόμενους(!) και αυτοαποκαλούμενος ως εκπρόσωπος των εργαζομένων ζήτησε να μη συζητηθεί το θέμα που αφορούσε αποκλειστικά στο όφελος των συναδέλφων του!

   Χαρακτηριστικό της στημένης επίθεσης ήταν το γεγονός ότι ενώ τόσο ο κ. Μαρινάκης, όσο και ο κ. Χοροζάνης ζήτησαν να αποπεμφθεί από την αίθουσα ο «υπάλληλος», ο Πρόεδρος με ειρωνικό και απαξιωτικό ύφος, το αρνήθηκε!

   Η παράταξη μας ζητά άμεσα την επίσημη τοποθέτηση του Προέδρου των εργαζομένων και την καταδίκη της συμπεριφοράς τύπου πεζοδρομίου του αυτοαποκαλούμενου εκπροσώπου των εργαζομένων.

   Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι αυτός ο τύπος εκπροσωπεί τους συναδέλφους του στο Δήμο!

   Παράλληλα η παράταξη μας θα κινηθεί άμεσα εναντίον του  και θα ζητήσει την πειθαρχική δίωξη του, ενώ παράλληλα θα ζητήσει να  διερευνηθεί ενδελεχώς ο υπηρεσιακός φάκελος του για τυχόν ελλείψεις και παρατυπίες.

   Από την εξέλιξη της συζήτησης φάνηκε ξεκάθαρα ότι το κύρος  του Δημοτικού Συμβουλίου υπέστη ένα βαρύτατο πλήγμα, υπό την καθοδήγηση ενός ανεπαρκέστατου Προέδρου και τη συμβολή ενός «υπαλλήλου».

   Δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε άλλο κατρακύλισμα.

   Θα λάβουμε τα μέτρα μας εμείς το σύνολο της αντιπολίτευσης πλειοψηφίας ενάντια σε μια παρηκμασμένη διοίκηση μειοψηφίας.

 

                 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ 

           «ΜΕΓΑΡΑ – ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button