Δελτίο Τύπου ‘Τώρα’: H υποκρισία της δημοτικής αρχής

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΩΣ ΕΚΦΡΑΣΗ ΕΝΤΟΝΟΥ ΚΑΙ ΔΥΣΩΔΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

 

Με την παρούσα δημοσίευσή μας δεν επιδιώκουμε να σταθούμε στην ουσία των πολλών και άκρως ενδιαφερόντων θεμάτων που συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 12/11/2014. Με αυτά θα ασχοληθούμε, ως οφείλουμε, σε προσεχές Δελτίο Τύπου.

 

Με την παρούσα θέλουμε να καταγγείλουμε την υποκρισία της Δημοτικής Αρχής ως έκφραση έντονου και δυσώδους παλαιοκομματισμού.

 

Συγκεκριμένα, αμέσως μετά την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου και αφού ανέγνωσε μια ανακοίνωση της «Ένωσης Δημάρχων Αττικής», ο πρόεδρος κ. Γ. Μιχάλαρος ζήτησε από το σώμα την κατανόησή και την βοήθειά του στην διεκπεραίωση της δύσκολης λόγω των πολλών θεμάτων συνεδρίας, γεγονός για το οποίο αποκλειστική και μόνο ευθύνη φέρει η διοίκηση του Δήμου, αφού αυτή προέβη στην σύνταξη της Ημερησίας Διατάξεως.

 

Επίσης, η τοποθέτηση του πλέον αμφιλεγόμενου θέματος, δηλαδή αυτού της αύξησης των Δημοτικών Τελών κατά 13% (το οποίο επιλεκτικά τέθηκε προς συζήτηση 32ο και τελευταίο στην Ημερήσια Διάταξη, με αποτέλεσμα να αναλυθεί μετά την 3η πρωινή!), θα μπορούσε να εγείρει αντιρρήσεις αλλά και δικαιολογημένες αντιδράσεις. Παρ’ όλα αυτά το σύνολο του σώματος, αφού ανέφερε πολύ σύντομα τις συγκεκριμένες κακοδοξίες, δεσμεύθηκε να σταθεί αρωγός στην παράκληση του προέδρου.

 

Μάλιστα, ο επικεφαλής μας Γ. Μπερδελής, παίρνοντας πρώτος τον λόγο, παρακάλεσε τον πρόεδρο να μην επαναληφθεί στο μέλλον κάτι ανάλογο και ενώ είχε σκοπό να θέσει θέματα προ Ημερησίας Διατάξεως τα απέσυρε για μελλοντική συνεδρίαση, συμμορφούμενος πλήρως στην παράκληση του προέδρου Γ. Μιχάλαρου. Και για να αποδίδουμε «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι», το ίδιο ακριβώς έπραξαν και οι υπόλοιποι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.

 

Τότε και προς μεγάλη μας έκπληξη, γίναμε μάρτυρες της ανερυθρίαστης, αντιδεοντολογικής και απαράδεκτης από κάθε πλευράς τοποθετήσεως του Δημοτικού Συμβούλου της συμπολίτευσης κ. Ελ. Κοσμόπουλου, ο οποίος ζητώντας τον λόγο επέμενε να θέσει, αυθόρμητα κατά την δήλωση του, θέμα για τους Ρομά! Και επέμενε τόσο, που παρά τις αντιρρήσεις του προεδρείου, έθεσε το θέμα, επί προσωπικού μάλιστα, κατά του κ. Ι. Μαρινάκη, το οποίο όπως ήταν φυσιολογικό, έφερε τεράστιες και χρονοβόρες αντιδράσεις.

 

Αυτό όμως, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί απλά ως υπέρμετρος ζήλος του συγκεκριμένου συμβούλου, να ικανοποιήσει τον «Στρατηγό» του, αφού ο δυστυχής δεν κατάλαβε ότι με την ενέργειά του αυτή υποθάλπει τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και συνυποψήφιό του κ. Γ. Μιχάλαρο.

 

Αλλά ήρθε ο ίδιος ο Δήμαρχος, ο οποίος ξέχασε ότι «χώρεσε» 32 σοβαρά θέματα στην Ημερήσια Διάταξη και ζητώντας τον λόγο αμέσως μετά τον κ. Κοσμόπουλο, βρήκε μπροστά του ως… δια μαγείας τα δύο έγγραφα, που κατά την γνώμη του ενοχοποιούσαν τον απερχόμενο Δήμαρχο κ. Ι. Μαρινάκη και τα κατέθεσε στο σώμα. Και όλα αυτά παρά το αυθόρμητο και «ξαφνικό» της ερωτήσεως του ευερέθιστου συμβούλου του. Οποία σύμπτωσις αναφωνούμε εμείς…

 

Με την παρούσα δημοσίευση δεν επιδιώκουμε να αθωώσουμε την απερχόμενη Δημοτική Αρχή, αλλά ούτε και να αναλύσουμε τις απόψεις μας για το θέμα των Ρομά.

 

Εξάλλου ο επικεφαλής μας Γ. Μπερδελής, έχει κάνει την μοναδική εμπεριστατωμένη, ήρεμη και χωρίς φανφάρες εισήγηση για την λύση του θέματος.

 

Εμείς απλά, θέλουμε να καυτηριάσουμε την υποκρισία, την ασυνεννοησία και την ιδιοτέλεια της Δημοτικής Αρχής που σιγά-σιγά αρχίζει να καθίσταται επικίνδυνη για τον τόπο, προκειμένου να ικανοποιήσει την μωροφιλοδοξία της.

 

Εάν σ’ αυτή την εσκεμμένη και αχαρακτήριστη γκάφα ολκής προσθέσει κανείς την απαράδεκτη απ’ όλες τις πλευρές και εριστική συμπεριφορά, καθ’ όλη την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, του Αντιδημάρχου κ. Ιερ. Πολυχρόνη, κατανοεί ότι μάλλον επιεικείς είναι οι χαρακτηρισμοί μας.

 

Και για όποιον διατηρεί επιφυλάξεις για τα καταγγελλόμενά μας, υπάρχει το βίντεο της συνεδρίασης από το διαδικτυακό κανάλι «Megara TV», το οποίο αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button