Απάντηση συλλόγου γονέων και κηδεμόνων 4ου δημοτικού Μεγάρων στον γονέα Νικόλαο Μαυροειδή

Απάντηση στον γονέα Νικόλαο Μαυροειδή – ο οποίος προ ημερών δημοσίευσε επιστολή διαμαρτυρίας και εξώδικο – απέστειλε ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 4ου δημοτικού σχολείου Μεγάρων, η οποία έχει ως εξής:

Με έκπληξη αναγνώσαμε στον έντυπο (Εφημερίδα «Ενημέρωση») και στον ηλεκτρονικό τύπο τη πόλης μας (Εφημερίδα «Ενημέρωση», «Megara tv») ότι το σχολείο των τέκνων μας, το 4ο δημοτικό σχολείο Μεγάρων, έκλεισε κάποια τμήματά του λόγω COVID-19 τη Δευτέρα 8.2.21 και καθολικά την Τρίτη 9.2.21.

Το ανωτέρω είναι ψέμα το οποίο διασπείρεται και δημιουργεί ερωτήματα με το πόση επιπολαιότητα το διατυπώνετε γραπτώς σε κοινή θέα. Ουδέποτε έως σήμερα παρουσιάστηκε κρούσμα COVID-19 σε μαθητή του σχολείου μας. Επιπλέον, επικαλείστε ότι το σχολείο μας συστεγάζεται μαζί με το 5ο Δημοτικό Σχολείο με συνολικό αριθμό εξακοσίων μαθητών(!) , όταν γνωρίζετε καλά ότι τα δύο σχολεία φιλοξενούν συνολικά περί τους τετρακόσιους μαθητές εντός των προβλεπομένων από την κείμενη νομοθεσία αιθουσών.
Ο σύλλογός μας, ο οποίος κάθε άλλο παρά «σύλλογος – σφραγίδα» βάσει των λεγομένων σας μπορεί να χαρακτηριστεί, τα τελευταία δυο χρόνια, μέσω των δράσεων του ΔΣ, έχει διασφαλίσει χιλιάδες ευρώ για την εκπαίδευση των μαθητών του 4ου δημοτικού σχολείου. Επιπλέον, έχει δώσει δυνατότητα έκφρασης σε όλα τα μέλη του, έχει πρωτοστατήσει κατ’ επανάληψη σε κοινωνικές δράσεις, ενώ το χαρτοφυλάκιό του, τα οικονομικά του και η εν γένει λειτουργία του διακρίνονται από πλήρη διαφάνεια.

Ως εκ τούτου, σας εφιστούμε την προσοχή στα δημόσια γραφόμενά σας ,τα οποία απ’ ό,τι αντιληφθήκαμε αλλάζετε ανά 24 ώρες, αρκούν όμως να δημιουργήσουν αναστάτωση και εσφαλμένες εντυπώσεις στους μη γνωρίζοντες συμπολίτες μας ή θεσμικούς παράγοντες.

Οι αγώνες επί σειρά ετών δεκάδων οικογενειών μας για την ασφαλή καθημερινότητα των παιδιών μας στο παλαιό κτήριο του 4ου δημοτικού, εντός του κτηρίου του 5ου δημοτικού Σχολείου όσο και για την κατασκευή νέου κτηρίου (στους οποίους ουδέποτε συμμετείχατε), δόθηκαν και δίνονται με πλήρη διαφάνεια και ανιδιοτέλεια απέναντι στα μέλη του συλλόγου, στην κοινωνία, στους θεσμούς. Το ΔΣ τιμά τον καθένα και την καθεμία κατά τον ρόλο του και το έργο του.
Ευχαριστούμε τον καλό Θεό που μέχρι τώρα το σχολείο μας δεν είχε κρούσμα COVID-19 σε μαθητή και εκπαιδευτικό, συμπάσχουμε για τα παιδιά των άλλων σχολείων και τους ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.

Κλείνοντας, χαιρετίζουμε κάθε καλοπροαίρετη προσπάθεια γονέα ή θεσμικού οργάνου, που γίνεται με γνώμονα την ασφαλή εκπαίδευση των τέκνων μας, όμως δεν γίνεται να μην απαντάμε σε απόπειρες συκοφαντικής δυσφήμησης και διασποράς ψευδών ειδήσεων και επιφυλασσόμαστε επί παντός νομίμου δικαιώματός μας.

Το Δ.Σ.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button