Δήμος Μεγαρέων: «Υπεγράφη η ίδρυση του Δημοτικού Σχολείου της Κινέτας»

Μετά από χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Κινέτας για ίδρυση δημοτικού σχολείου στην Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Μεγαρέων, όλα δείχνουν ότι αυτό θα υλοποιηθεί.

Ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης, ανακοίνωσε ότι «με κοινή υπουργική απόφαση (Κ.Υ.Α), των υπουργών Οικονομικών και Παιδείας και θρησκευμάτων, υπεγράφη στις 20 Αυγούστου 2021 η ίδρυση του Δημοτικού Σχολείου της Κινέτας».

ΦΕΚ Β 3897-20.08.2021

Σε επικοινωνία που είχαμε νωρίτερα αναφέρθηκε στο αίτημα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Κινέτας, του οποίου αποδέκτης υπήρξε ο Δήμος ο οποίος ενστερνίστηκε την ανάγκη των κατοίκων και της περιοχής και με σχέδιο και τις κατάλληλες ενέργειες, στις 20 Αυγούστου 2021, έλαβε το πράσινο φως για την ίδρυση δημοτικού σχολείου στην Κινέτα.

Με λεπτομέρειες αναφέρθηκε επίσης στα βήματα με τα οποία προχώρησε ο Δήμος για να πετύχει αυτήν την απόφαση και δεν παρέλειψε βεβαίως να αναφερθεί και στον ρόλο που διαδραμάτισε εκτός των άλλων και η αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Ελένη Ρήγα, καθώς και στις παρεμβάσεις βουλευτών της Δυτικής Αττικής.

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Κώτσηρας, από τις 13 Δεκεμβρίου του 2019 με παρεμβάσεις και συναντήσεις με την τότε υφυπουργό Παιδείας, κ. Σοφία Ζαχαράκη, στα πλαίσια γενικότερης αναβάθμισης της παιδείας στη Δυτική Αττική, παρενέβη ιδιαιτέρως για το θέμα του σχολείου της Κινέτας και σε επικοινωνία που είχαμε δήλωσε την ικανοποίησή του για την τελική έκβαση του θέματος που αποτυπώνεται στην απόφαση που ελήφθη στις 20/8/21.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και επίσης βουλευτής Δυτικής Αττικής, κ. Αθανάσιος Μπούρας, με παρεμβάσεις του προσπάθησε προς αυτήν την κατεύθυνση και με δελτίο τύπου εκ του γραφείου του αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η ίδρυση του Δημοτικού Σχολείου στην Κινέτα, αποτέλεσε προσωπικό στοίχημα για εκείνον, αφού προέρχεται και ο ίδιος από τον εκπαιδευτικό χώρο και με ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα παιδείας, ενστερνίστηκε από την πρώτη στιγμή την ανάγκη που δημιουργήθηκε στην περιοχή να υπάρξει πρωτοβάθμια εκπαίδευση».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button