Δωρεά σε συμπολίτη των Μεγάρων που κινδύνεψαν τα ζώα του

Ανακοίνωση του φιλοζωικού σωματείου «Αδέσποτος Παλμός» κάνει λόγο για τη δωρεά – προσφορά του ποσού των 500 ευρώ σε αγροκτηνοτροφική οικογένεια που βρέθηκε απειλούμενη από την τελευταία πυρκαγιά στα Βίλια και καθώς βιώσαμε όλοι «άγγιξε» και τον Δήμο μας.

«Είναι από τις στιγμές που βλέποντας τα βλέμματα κάποιων ανθρώπων νιώθεις ένα με εκείνους. Είναι εκεί που λες ότι ο εθελοντισμός είναι μοναδικός. Προχτές βρεθήκαμε σε σημείο όπου διασώσαμε δύο άλογα καθώς η φωτιά κατέβαινε στο σπίτι της οικογένειας. Αντικρύσαμε μια υπέροχη οικογένεια που η προτεραιότητά τους ήταν να σωθούν πρώτα τα ζώα τους. Δύο άλογα και 200 περίπου ζώα παραγωγικά σώθηκαν από τους καπνούς που έπνιξαν την περιοχή.

Αυτή η οικογένεια δεν μπορούσε πια να ταΐσει τα ζώα τους καθώς οι τροφές τους είχαν έρθει σε επαφή με την τοξικότητα του καπνού.

Σε επικοινωνία με τον Γεώργιο Στρατούρη ενημερωθήκαμε πως τα ζώα δεν θα μπορούσαν να τραφούν και αν θα μπορούσε η ομάδα μας να βοηθήσει. Αμέσως η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία προσέφερε ένα ποσό στον Πέτρο Τσεκούρα έτσι ώστε να έρθουν τροφές για τα παραγωγικά ζώα της οικογένειας αυτής. Νατάσα Μπομπολάκη σε ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκριση.

Σήμερα παραδόθηκαν σανοβρώμη, καλαμπόκι και βαμβακόπιτα και η χαρά μας ήταν απερίγραπτη με τα χαμόγελα που μας έδωσαν και τις αγκαλιές. Ήταν χαρά μας που κάναμε κάποιους ανθρώπους να γελάσουν και να μας δείξουν την αγάπη τους με μια υπέροχη και δυνατή αγκαλιά.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμα μια φορά τον Θεόδωρο Καναβό μέλος της www.edke.gr όπου τον πήραμε τηλέφωνο εάν θα μπορούσε να έρθει να δει τα ζωα και χωρίς δεύτερη κουβέντα προσφέρθηκε αφιλοκερδώς και όποτε θα επιθυμούσε η οικογένεια να πάει να κάνει τον κτηνιατρικό έλεγχο στα ζωάκια.

Σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς και ευχόμαστε στην οικογένεια αυτή, να είναι πάντα καλά και αυτή η περιπέτεια να είναι τελευταία για την ζωή τους».

Με εκτίμηση
Η ομάδα
ΑΔΕΣΠΟΤΟΣ ΠΑΛΜΟΣ – STRAY PULSE
Φιλοζωικό Σωματείο Μεγάρων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button