Δήμος Μεγαρέων: «Όχι κλαδέματα μέχρι τέλους Αυγούστου»

Βρισκόμαστε στην αρχή της αντιπυρικής περιόδου με υπαρκτούς πάντα τους κινδύνους για φωτιές και πυρκαγιές εξαιτίας εργασιών, που εκτελούνται κατά τους θερινούς μήνες για κλαδέματα δένδρων και θάμνων, ιδιαιτέρως  στους οικισμούς του Δήμου Μεγαρέων.

 

Επίσης ήδη άρχισαν οι καλοκαιρινές διακοπές και  οι οικισμοί αποκτούν μεγάλο αριθμό κατοίκων, που επισκέπτονται τα εξοχικά τους και προφανώς ο όγκος των σκουπιδιών και των κομμένων δένδρων από τα κλαδέματα πολλαπλασιάζεται .

 

Δεδομένης αυτής της κατάστασης  η Διοίκηση του Δήμου, παρακαλεί και συνιστά σε όλους τους συμπολίτες, να αποφεύγουν το επόμενο δίμηνο τις οποιεσδήποτε εργασίες για κλαδέματα δένδρων και θάμνων σε όλους τους οικισμούς του Δήμου Μεγαρέων, προκειμένου να προληφθούν οι οποιοιδήποτε κίνδυνοι φωτιάς από σπινθήρες κλπ.

 

Εξ άλλου ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος της Υπηρεσίας Καθαριότητος κ. Σταύρος Φωτίου δήλωσε:

«Πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί ιδιαίτερα αυτούς τους δύο – τρείς  μήνες, έτσι ώστε να μπορεί το προσωπικό του Δήμου, που απασχολείται στην Καθαριότητα, να διευκολύνεται  ώστε να μαζεύει τα σκουπίδια, που ο όγκος τους σίγουρα είναι αυτό το διάστημα πολύ μεγαλύτερος  και να μην επιβαρύνεται  περισσότερο με την φροντίδα της περισυλλογής κομμένων δένδρων από τα κλαδέματα και τα ογκώδη αντικείμενα, που είναι δύσκολο και να συγκεντρωθούν αλλά και να μεταφερθούν στη χωματερή.

 

Παρακαλούμε θερμά τους συμπολίτες να δείξουν κατανόηση στο ζήτημα αυτό και να διευκολύνουν το έργο της αποκομιδής των απορριμμάτων, χωρίς κινδύνους και επιπλέον ταλαιπωρία για όλους.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button