ΣΠΟΑΚ: Ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα κατά των ορυχείων βωξίτη

Ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου «ο ΑΡΙΩΝ», με σχετικό έγγραφο γνωστοποίησε στο Δήμο Μεγαρέων, ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ, δηλώνοντας απερίφραστα την αμέριστη συμπαράσταση των μελών του στον αγώνα της Διοίκησης του Δήμου και των τοπικών φορέων ενάντια στη δημιουργία Ορυχείων Βωξίτη στα Γεράνεια όρη και στην ευρύτερη περιοχή.

Το πλήρες κείμενο του Ψηφίσματος έχει ως εξής:
«Στη Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σ.Π.Ο.Α.Κ. που πραγματοποιήθηκε στις 14 Οκτωβρίου 2017 στην Ναύπακτο, με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση των παρισταμένων μελών δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη του αγώνα των κατοίκων, των Κοινωνικών φορέων και του Δήμου Μεγαρέων, ενάντια στη δημιουργία Ορυχείων Βωξίτη στα “Γεράνεια Ορη” και στην ευρύτερη περιοχή της Μεγαρίδας, δίπλα σε κατοικημένες περιοχές.»

Τονίζεται ότι το συγκεκριμένο ψήφισμα με έγγραφο του Προέδρου του ΣΠΟΑΚ κ. Σταμάτη Χαλβατζή, Δημοτικού Συμβούλου Θηβαίων, κοινοποιήθηκε στον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη, στον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελο και στην Περιφερειάρχη Αττικής Κα Ρένα Δούρου.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button