Δήμος Μεγαρέων: Δεν έχει δικαιοδοσία ο Δήμαρχος να κλείνει σχολεία

«Δεν άπτεται της δικαιοδοσίας του δημάρχου, η λήψη απόφασης περί αναστολής λειτουργίας σχολείων τα οποία αντιμετωπίζουν το πρόβλημα επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού».

Έτσι αναφέρει χαρακτηριστικά το δελτίο τύπου του δήμου Μεγαρέων. μετά από τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει γύρω από περιπτώσεις επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του ιού σε σχολεία της περιφέρειάς μας.

Αναλυτικά:

Πολύς θόρυβος έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες από ορισμένους συμπολίτες σχετικά με το γεγονός, ότι αφού υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα σε Σχολεία των Μεγάρων και της Νέας Περάμου, γιατί ο Δήμαρχος δεν κλείνει τα σχολεία;

Και προφανώς όσοι νομίζουν ότι ο κ. Σταμούλης μπορεί και αποφεύγει να κλείσει τα Σχολεία στη Νέα Πέραμο και στα Μέγαρα έχουν λάθος και επικρίνουν τον Δήμαρχο και το Δήμο άδικα.

Από τις 14 Σεπτεμβρίου 2020, λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές συνθήκες, που υπάρχουν λόγω των μέτρων αποτροπής και διάδοσης του Κορωνοϊού COVID – 19, με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκου έχει γνωστοποιηθεί σχετικό έγγραφο προς τους Δημάρχους όλης της χώρας (Αριθμ. Πρωτ: 57759/12.9.2020) και στον Δήμαρχο Μεγαρέων, με το οποίο διευκρινίζεται ότι με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α΄42 στις 25.2.2020) “ η αρμοδιότητα για την αναστολή λειτουργίας Σχολικών μονάδων κάθε τύπου και βαθμίδας ανήκει αποκλειστικά στα Υπουργεία Παιδείας & Θρησκευμάτων και Υγείας, ύστερα από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας”.

Και μάλιστα με το ίδιο έγγραφο υπογραμμίζεται ότι “ειδικά για τις περιπτώσεις αναστολής λειτουργίας λόγω Κορωνοϊού, διατάξεις που αποδίδουν αρμοδιότητα στους Δημάρχους ή στους Αντιπεριφερειάρχες για ολιγοήμερη διακοπή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ΔΕΝ εφαρμόζονται”.

Ύστερα από όλα αυτά πρέπει να γίνει από όλους κατανοητό ότι ο Δήμαρχος δεν έχει καμία δικαιοδοσία για το κλείσιμο των Σχολείων και δεν χωρούν επικρίσεις και σχόλια είς βάρος της Διοίκησης του Δήμου και προσωπικά του Δημάρχου Γρηγόρη Σταμούλη.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης σήμερα προέβη στην δήλωση: « Όπως έχει ανακοινωθεί υπεύθυνα από τον κ. Κώστα Καράμπελα, Υπεύθυνο θεμάτων Υγείας του Δήμου, υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα σε Σχολεία των Μεγάρων και της Νέας Περάμου. Εχουν τηρηθεί όλα τα πρωτόκολλα και ο Δήμος κάνει ότι προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις. Εγώ προσωπικά ως Δήμαρχος ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ ΣΧΟΛΕΙΑ. Αν ο Νόμος μου το επέτρεπε προφανώς και θα το είχα κάνει από την πρώτη στιγμή.
Σε κάθε περίπτωση παρακολουθούμε από κοντά την εξέλιξη της πανδημίας και όπου και όταν χρειάζεται παρεμβαίνουμε.
Το Σαββατοκύριακο που είναι κλειστά τα Σχολεία θα γίνουν ψεκασμοί, όπου απαιτείται. Ψυχραιμία και υπομονή και όλα θα περάσουν.»

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button