Δήμος Μεγαρέων: Άμεσα να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα στην καμένη περιοχή της Κινέτας

Με κατεπείγον έγγραφο του Δημάρχου Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη (18854/5.10.2018), προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση και στον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελο και τον κ. Σπυρίδωνα Κοκκινάκη, Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής ο Δήμος Μεγαρέων ζητεί ΑΜΕΣΑ να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα στην καμένη περιοχή της Κινέτας περίπου 60.000 στρέμματα δάσους στα Γεράνεια όρη γιατί η συγκεκριμένη περιοχή απειλείται μετά την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου και από πλημμύρες και γι’ αυτό είναι ανάγκη να γίνει από το κράτος άμεση παρέμβαση.
Ο κ. Σταμούλης στο έγγραφό του αναφέρει τα εξής:

ΘΕΜΑ: Αντιπλημμυρικά Έργα στα Γεράνεια Όρη

Σας γνωρίζουμε, πως η περιοχή της Κινέτας, μετά την τεράστια πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 που κατέκαυσε περίπου 60.000 στρέμματα δάσους στο όρος Γεράνεια, κατέστη κυριολεκτικά «ανοχύρωτη πόλη», γεγονός, που είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί μεγάλες καταστροφές σε υποδομές και κτίρια από τις νεροποντές, που ακολούθησαν με χειρότερη αυτήν της 29ης και 30ης Σεπτεμβρίου 2018.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει ξεκινήσει κανένα έργο αντιπλημμυρικής προστασίας στην καμένη περιοχή των Γερανείων, που θα είχε συμβάλει στην αποτροπή των παραπάνω καταστροφών, οι οποίες ήρθαν να προστεθούν στις καταστροφές της πυρκαγιάς.
Μετά τα παραπάνω παρακαλούμε, όπως πράξετε τα δέοντα, προκειμένου να ξεκινήσουν ΑΜΕΣΑ τα αντιπλημμυρικά έργα.
Ο τόπος και κυρίως οι πολίτες δεν αντέχουν άλλες καταστροφές και ιδίως αυτές, που οφείλονται στην αργοπορία του «συστήματος».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button