Έργο Μαρινάκη η «ασφαλτόστρωση»

Άλλο ένα έργο της διοίκησης Μαρινάκη ξεκίνησε και εκτελείται αυτές τις ημέρες στο δήμο Μεγαρέων. Πρόκειται για το έργο «Επισκευή – συντήρηση οδοστρωμάτων πόλεων και οικισμών του δήμου Μεγαρέων», προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.

 

Το έργο αυτό προέκυψε μετά από σχετικό αίτημα του π. Δημάρχου Μεγαρέων κ. Ι. Μαρινάκη, ο οποίος, μετά από προσωπική συνεννόηση με τον π. Υπουργό Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχ. Χρυσοχοίδη,   με το αρ. πρωτ. 29362/15-11-2013 έγγραφο προς τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ι. Σγουρό αιτιολόγησε την αναγκαιότητα της αποκατάστασης μεγάλου μέρους  του οδοστρώματος σε όλη σχεδόν την περιφέρεια του δήμου Μεγαρέων.

 

Ο π. Υπουργός κ. Χρυσοχοίδης με το αρ. πρωτ. 3990/30-12-2013 έγγραφο – απόφαση προχώρησε στην έγκριση διάθεσης πίστωσης των 500.000 ευρώ, σε βάρος των πιστώσεων του ενάριθμου έργου 1997ΣΕ06800002 της ΣΑΕ 068 του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων(Π.Δ.Ε.).

 

Το έργο αφορά στην επισκευή – συντήρηση οδοστρωμάτων 18.500 τ.μ. ασφαλτοστρωμένων οδών. Πρόκειται για 15 οδούς στον κεντρικό ιστό των πόλεων των Μεγάρων και της Νέας Περάμου.

 

Τον Ιούλιο του 2014 υπογράφτηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του δήμου Μεγαρέων και της Περιφέρειας Αττικής από τον π. Δήμαρχο Μεγαρέων κ. Ι. Μαρινάκη και τον π. Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ι. Σγουρό. Τα σχετικά έγγραφα υπάρχουν στην Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου και αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

 

Μετά από όλα τα ανωτέρω, τα οποία αποδεικνύονται από τα αντίστοιχα έγγραφα, προκαλεί ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση η προσπάθεια του κ. Σταμούλη να καπηλευτεί και να ιδιοποιηθεί ακόμα ένα έργο της διοίκησης Μαρινάκη.

 

Σε  ποιες άραγε «συντονισμένες προσπάθειες και πιέσεις του Δημάρχου κ. Σταμούλη»  αναφέρεται το δελτίο τύπου του γραφείου Δημάρχου;

 

Ποια ήταν η παρέμβαση που έγινε από το Δήμαρχο σε ένα έργο που χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων,  συμβασιοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2014 με υπογραφές του κ. Μαρινάκη και του κ. Σγουρού, προχώρησε σε δημοπρασία από την Περιφέρεια Αττικής, εκτελείται από την Περιφέρεια Αττικής, επιβλέπεται από την Περιφέρεια Αττικής και πληρώνεται από την Περιφέρεια Αττικής με χρήματα από το Π.Δ.Ε. του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων;

 

Ο κ. Σταμούλης κατά την προσφιλή του τακτική, καμαρώνει βγάζοντας φωτογραφίες σε ένα έργο που δεν είχε καμία ανάμιξη από την αρχή μέχρι την υλοποίηση του.

 

Μέχρι σήμερα εκτελούνται στο δήμο μας τα έργα που κατόρθωσε να εντάξει η διοίκηση του κ. Μαρινάκη  και αυτή η αλήθεια είναι που πονάει πολύ τον κ. Σταμούλη και τους συνεργάτες του.

 

Ο κ. Σταμούλης δεν έχει το θάρρος να παραδεχτεί δημόσια  την επιτυχία της διοίκησης μας στον τομέα της ένταξης τόσων μεγάλων έργων υποδομής και ανάπτυξης και προσπαθεί να τα καπηλευτεί και να τα παρουσιάσει ως δικά του, νομίζοντας ότι απευθύνεται σε ιθαγενείς που δεν έχουν γνώμη, άποψη και κρίση.

 

Η δημοτική ομάδα και τα μέλη του συνδυασμού «ΜΕΓΑΡΑ – ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ» είμαστε υπερήφανοι που μέχρι σήμερα εκτελούνται και υλοποιούνται μόνο τα  έργα της δικής μας διοίκησης, έργα που αναβαθμίζουν το επίπεδο διαβίωσης και την ποιότητα ζωής  των δημοτών μας.

 

Όσο για τις φωτογραφίες που καμαρώνει ο κ. Σταμούλης, του τις χαρίζουμε για ενθύμιο, να θυμάται ότι επί διοικήσεως του εκτελούνταν τα έργα του κ. Μαρινάκη.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button