Δήλωση του Δημάρχου Μεγαρέων για την «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος»

Στο πλαίσιο της «Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος» που γιορτάζεται στις 5 Ιουνίου, ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε:

 

«Ο άνθρωπος αντλεί από το Περιβάλλον τη δυνατότητα να ζει και να δημιουργεί.

 

Η αρμονική αυτή ισορροπία επέτρεψε τη δημιουργία του πολιτισμού και τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας ζωής.

 

 Στις μέρες μας αυτή η αρμονική σχέση έχει διαταραχθεί σοβαρά. Η δίψα του ανθρώπου για μεγιστοποίηση του κέρδους , η υπερεκμετάλλευση των φυσικών πόρων και η ανεξέλεγκτη ρύπανση  έχουν επιφέρει ακραίες κλιματικές αλλαγές ώστε να απειλείται πλέον όχι μόνο η ύπαρξη του ανθρώπου αλλά και της  οποιαδήποτε  ζωής.

 

Όλοι οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει το μέγεθος και τη σοβαρότητα του προβλήματος και έχουν χτυπήσει καμπανάκι στις Κυβερνήσεις  απαιτώντας να σταματήσει η συνεχής περιβαλλοντική υποβάθμιση.

 

Παράλληλα απαιτείται ευαισθητοποίηση όλων των ανθρώπων και όλων των Κοινωνιών για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα.

 

Είναι επείγουσα κι επιβεβλημένη η αλλαγή συμπεριφοράς και νοοτροπίας για να αντιστραφεί η σημερινή κατάσταση. Πρέπει να γίνει συνείδηση ότι η ανάπτυξη είναι δυνατή με σεβασμό στη φύση και στο περιβάλλον, διότι  η φύση έχει αρχές και κανόνες  και εκδικείται εκείνους που τους  περιφρονούν.

 

Η  Διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων  έχει δώσει απόλυτη προτεραιότητα στα θέματα του Περιβάλλοντος με συγκεκριμένες δράσεις  στους τομείς του Πρασίνου, της Καθαριότητας και  της Ανακύκλωσης .

 

Σε αυτή τη λογική ο Δήμος Μεγαρέων καλεί όλους τους πολίτες των Μεγάρων και της Νέας Περάμου να συνεργαστούν και να συμβάλλουν στη γενικότερη προσπάθεια  για αρμονική συμβίωση με τη φύση για πόλεις φιλικές στο περιβάλλον, ανθρώπινες και λειτουργικές.

 

Θέλω να γνωστοποιήσω ότι στους πρώτους εννέα μήνες της νέας Διοίκησης του Δήμου Μεγαρέων έχει πραγματοποιηθεί στην περιοχή μας με τη συνεργασία των μαθητών των Σχολείων και των Εθελοντικών Ομάδων Καθαρισμός παραλιών, Ημερίδα για το Περιβάλλον, Ημερίδα για τη διαχείριση των κενών μέσων συσκευασίας φυτοφαρμάκων, ενίσχυση της εφαρμογής του προγράμματος Ανακύκλωσης με προμήθεια ενός  επιπλέον αυτοκινήτου σύγχρονης τεχνολογίας και  μεγάλου αριθμού κάδων περισυλλογής ανακυκλώσιμων υλικών, ενημέρωση για την αποψίλωση των ελεύθερων οικοπέδων εντός πόλεων  και εντείνεται η προσπάθεια του Δήμου μας για περαιτέρω ανάπτυξη του Πρασίνου και καθαρισμού από χόρτα των κοινοχρήστων χώρων στα Μέγαρα και στη Νέα Πέραμο, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η προσπάθεια για αποκατάσταση των χώρων της παλαιάς χωματερής και εξετάζεται σοβαρά η υπόθεση της εκμετάλλευσης των απορριμμάτων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Αττικής».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button