Συν. Τύπου-Απολογισμός έργων στα Μέγαρα από τον Αντιπεριφερειάρχη Γ. Βασιλείου

Γ. Βασιλείου: «Η υλοποίηση των έργων και δράσεων της Περιφέρειας Αττικής στο Δήμο Μεγάρων ενισχύουν την αγροτική οικονομία, την τουριστική ανάπτυξη αλλά και την ποιότητα ζωής των κατοίκων»

Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου στις 26 Απριλίου για τον απολογισμό των έργων και δράσεων της Περιφέρεις Αττικής/ Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττική στο Δήμο Μεγαρέων. Η συνέντευξη δόθηκε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαρέων, παρουσία του Δημάρχου, κ. Γ. Σταμούλη, των Αντιδημάρχων, κ. Ε. Ρήγα, κ. Κ. Φυλακτού και κ. Ν. Παπαπανούση, δημοτικών συμβούλων, ειδικών συμβούλων, συνεργατών, υπηρεσιακών στελεχών, εκπροσώπων συλλογικών φορέων και πολιτών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου, αναφέρθηκε σε τρείς πυλώνες παρεμβάσεων της Περιφέρειας στην περιοχή: Τον περιβαλλοντικό, τον κοινωνικό και τον πυλώνα των υποδομών. Σχετικά με τον περιβαλλοντικό τομέα, αναφέρθηκε στην προώθηση της εναλλακτικής διαχείρισης των αποβλήτων, καθώς ο Δήμος Μεγαρέων έχει καταθέσει τοπικό σχέδιο διαχείρισης, την διάθεση μηχανημάτων και προσωπικού για την απόσυρση μπαζοσκούπιδων, τη στήριξη της θεσμικής κατοχύρωσης του Βουρκαρίου ως πάρκου και την επικαιροποίηση των ΣΑΤΑΜΕ.

Σχετικά με τον κοινωνικό τομέα, αναφέρθηκε τόσο στη χρηματοδότηση κοινωνικών δράσεων και δομών μέσω του ΠΕΠ Αττικής (Κέντρο Κοινότητας, Δομές για την επισιτιστική και υλική βοήθεια) όσο και στις πολυάριθμες δράσεις της Αντιπεριφέρειας για ενημέρωση και στήριξη ευάλωτων κατοίκων της περιοχής μέσα από επισιτιστικές δράσεις, κοινωνικά προγράμματα αλλά και προγράμματα κοινωνικής ένταξης για ειδικές πληθυσμιακές ομάδες.

Στον τομέα των υποδομών, αναφέρθηκε σε έργα που ήδη υλοποιούνται αλλά και σε όσα προγραμματίζονται με σκοπό να συμβάλλουν στη βιώσιμη κάλυψη πληγών της περιοχής, όπως η αποκατάσταση της χωματερής, η εκτροπή του ρέματος Έξω Βρύσης, οι επισκευές αθλητικών χώρων, οι αναπλάσεις παιδικών χαρών, οι μελέτες τόσο για το οδικό δίκτυο (όπως η επαρχιακή οδός Μεγάρων- Αλεποχωρίου, οι κόμβοι και πάροδοι πεδινού τμήματος, το αποχετευτικό δίκτυο στο ακρογιάλι Νέας Περάμου, η υδροδότηση της Κινέττας).

Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων και δράσεων για τον Δήμο Μεγαρέων που είναι ενταγμένος στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής ανέρχεται στα 56.000.000 ευρώ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου, καταληκτικά τόνισε ότι το όραμα για την περιοχή των Μεγάρων εδράζεται στα πολύπλευρα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής στην αγροτική οικονομία, στον πολιτισμό, στο παράκτιο και ορεινό περιβάλλον και τις προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης. Οι χρηματοδοτήσεις της Περιφέρειας υποστηρίζουν, κυρίως, τον αγροτικό και τουριστικό προσανατολισμό της περιοχής, καθώς και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερες ο Αντιπεριφερειάρχης, «πιστεύουμε πως με την υλοποίηση των έργων αυτών σε συνδυασμό με παρεμβάσεις που αποσκοπούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, μπορούν πράγματι τα Μέγαρα και η Νέα Πέραμος να κάνουν άλματα» και στην αγροτική οικονομία και στην τουριστική ανάπτυξη και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button