Δήλωση Γρ. Σταμούλη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις  5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972, για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

 

Με την ευκαιρία αυτού του εορτασμού ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε:

« Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος την οποία γιορτάζουμε στις 5 Ιουνίου είναι μία ημέρα που αξίζει σίγουρα πολύ μεγαλύτερη προσοχή.

 

Η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στο Περιβάλλον και στην προστασία του και απαιτεί από όλους  μας να το  φροντίσουμε και να εξασφαλίσουμε καλύτερες συνθήκες για τα παιδιά μας.

 

Προφανώς είναι επίκαιρο το μήνυμα «Αγαπάμε το περιβάλλονφροντίζουμε για το Δήμο μας».

 

Οφείλουμε όμως να νοιαστούμε περισσότερο και όλοι μαζί Δήμος, Σχολεία, πολίτες, φορείς, εθελοντικές ομάδες, οικογένειες, να φροντίζουμε να καθαρίζουμε στις πόλεις μας τις πλατείες, τους δρόμους, τις γειτονιές, να φροντίζουμε το Πράσινο και να  διατηρούμε την καθαριότητα στις παραλίες μας και τις θάλασσές μας..

 

Το Πράσινο στα Μέγαρα και στη Νέα Πέραμο δεν είναι πολυτέλεια, αλλά βασική προϋπόθεση για καλύτερο περιβάλλον και καλύτερη ποιότητα ζωής.

 

Ως Διοίκηση φροντίζουμε με κάθε τρόπο και συγκεκριμένες δράσεις έτσι ώστε το μήνυμα για πολύ πράσινο στις πόλεις,  καθαρό Περιβάλλον και για καθαρές θάλασσες, να εμπεδωθεί και να γίνει συνείδηση σε όλους και ασφαλώς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια με συνέπεια.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button