Δήλώση Δ. Στρατιώτη με αφορμή τη συμμετοχή του σε συσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

«Αποδέχτηκα την πρόσκληση του δημάρχου κ. Ι. Μαρινάκη και συμμετείχα στην σύσκεψη, αφού το πρόβλημα της εγκληματικότητας που αντιμετωπίζει σήμερα η κοινωνία των Μεγάρων έχει γίνει ακόμη πιο έντονο.

Πρόκειται όντως για ένα διαχρονικό πρόβλημα, όπου και εμάς στο παρελθόν ως διοίκηση μας είχε απασχολήσει.

Με την παρουσία μου στην σύσκεψη, ήθελα να δείξω πως ότι απασχολεί την πόλη και είναι προς το συμφέρον των δημοτών μας, και εμείς από την θέση που βρισκόμαστε σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο, συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις, χωρίς να μας εμποδίζει το ότι βρισκόμαστε στην αντιπολίτευση.

Στη σύσκεψη όλοι όσοι συμμετείχαν, συμφώνησαν πως το πρόβλημα της εγκληματικότητας δεν λύνεται με επεμβάσεις εντυπωσιασμού.

Πρόκειται για μεγάλο πρόβλημα που ενώ είναι πρόβλημα της πόλης, εντούτοις ο δήμος δεν μπορεί να το λύσει μόνος του.

Χρειάζεται  συνεχή παρουσία από τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες όπως συμφωνήθηκε θα συνεργαστούν με την δημοτική αρχή.

Η διοίκηση του δήμου σε συνεργασία και με την αντιπολίτευση, με αίσθημα ευθύνης και με θάρρος, οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, χωρίς να υπολογίσουν το πολιτικό κόστος.

Περιμένω από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, να μείνει πιστός στην δέσμευσή του (και μαζί με τους Στρατηγούς της ΕΛ.ΑΣ. που ήταν παρόντες στην σύσκεψη), να επισκεφθούν  την πόλη μας.

Στόχος μας επί τόπου και σε ευρεία σύσκεψη, να εξετάσουμε σε βάθος το πρόβλημα και να βρούμε τις λύσεις που απαιτούνται.

Γιατί είμαστε βέβαιοι πως αυτό θέλει ο Μεγαρικός λαός».

 

Με τιμή

 

Δημήτρης Στρατιώτης

π. Δήμαρχος ΜεγαρέωνΔημοτικός Σύμβουλος

Παρόμοια άρθρα

Back to top button