Συγκρότηση Διεπιστημονικής Επιτροπής για τα ορυχεία Βωξίτη

Ο αγώνας της Διοίκησης του Δήμου Μεγαρέων κατά της λειτουργίας Ορυχείων Βωξίτη στην περιοχή του Δήμου Μεγαρέων, συνεχίζεται εντατικά και το προσωπικό ενδιαφέρον του Δημάρχου Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη είναι ιδιαίτερο και αμείωτο.

Ύστερα από την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και την έκδοση ΟΜΟΦΩΝΩΣ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ κατά των ερευνών και εξόρυξης Βωξίτη στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μεγαρέων στην αγωνιστική συγκέντρωση, που έγινε στο Δημαρχείο Μεγάρων με πρωτοβουλία του Δημάρχου Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη, την περασμένη εβδομάδα με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των τοπικών φορέων των Μεγάρων και της Νέας Περάμου, Βουλευτών της Περιφέρειας Αττικής, του Αντιπεριφερειάρχου Περιφέρειας Δυτικής Αττικής και του Δημάρχου Λουτρακίου – Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων, ο Δήμαρχος προχώρησε άμεσα στην συγκρότηση διεπιστημονικής Επιτροπής, τα μέλη της οποίας θα διατυπώσουν υπεύθυνα την γνώμη τους εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος επί του θέματος, διερευνώντας όλες τις επιπτώσεις περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά σχετικά με το θέμα της δημιουργίας Ορυχείων Βωξίτη στα Γεράνεια.
Έτσι λοιπόν με την υπ’ αριθμ. 607/ 14 Αυγούστου 2017 Απόφασης Δημάρχου, συγκροτείται Διεπιστημονική Επιτροπή, αποτελούμενη από τους παρακάτω:

 • Σταμάτη Γεώργιο, Καθηγητή Υδρογεωλογίας – Διευθυντή Εργαστηρίου Ορυκτολογίας – Γεωλογίας Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ως Πρόεδρο της Επιτροπής
 • Δαμίγο Δημήτριο, Αναπληρωτή Καθηγητή Μεταλλειολογίας της Σχολής Μεταλλειολόγων του ΕΜΠ
 • Γκίνη Στυλιανό, Φυσικό – Δρ Μετεωρολογίας τ. Καθηγητή Τ.Ε.Ι
 • Ραφτόπουλο Γεώργιο, Μεταλλειολόγο – Μηχανικό ΕΜΠ – ΜSc Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης και ΜSc Επαγγελματικής και Περιβαλλοντικής Υγείας
 • Παπαλευθέρη Ελευθέριο, Ιατρό Πνευμονολόγο
  Πιλίλη Νικόλαο, Δασολόγο – Περιβαλλοντολόγο
 • Σκλαβούνο Χρήστο, Πολιτικό Μηχανικό
 • Μαραζιώτη Άγγελο, Οικονομολόγο – τ. Ανώτατο Τραπεζικό Στέλεχος, Άμισθος Ειδικός Σύμβουλος Δημάρχου, ο οποίος θα έχει και την ευθύνη συντονισμού της Επιτροπής.
 • Γραμματέας της επιτροπής ορίζεται η Χατζή Αικατερίνη, Φιλόλογος

  Έργο της συσταθείσας με την παρούσα, Διεπιστημονικής Επιτροπής είναι:
  «Η διερεύνηση του περιβαλλοντικού, κοινωνικού και οικονομικού αποτυπώματος, με την προοπτική λειτουργίας ορυχείου βωξίτη στην Μεγαρίδα και έκφραση γνώμης στον Δήμαρχο, εντός εύλογου χρονικού διαστήματος».

  Παρόμοια άρθρα

  Back to top button