Υπαίθριο πάρκο γυμναστικής στην περιοχή Ερκίς

Τοποθετήθηκε το πρώτο υπαίθριο πάρκο γυμναστικής στα Μέγαρα στην περιοχή ΕΡΚΙΣ, σε μια εποχή που η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τη ζωή όλων δίνεται η ευκαιρία στους δημότες να γυμνάζονται ελεύθερα χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση κάθε ώρα και μέρα της εβδομάδας που οι ίδιοι επιθυμούν.

Το υπαίθριο γυμναστήριο αγκαλιάστηκε από μικρούς και μεγάλους από την πρώτη στιγμή και προσέλκυσε το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας που μπορούν να συνδυάσουν τον καθημερινό τους περίπατο με τα συγκεκριμένα όργανα τα οποία στηρίζονται σε ειδική εργοδυναμική τεχνική  (γυμναζόμαστε με το βάρος του σώματός μας), με αποτέλεσμα να είναι εύχρηστα για τον κάθε αθλούμενο.

Στο υπαίθριο γυμναστήριο δεν υπάρχουν γυμναστές καθένας αθλείται με δική του ευθύνη και σε κάθε όργανο υπάρχουν οδηγίες χρήσης και πληροφορίες για το ποια μυϊκή ομάδα γυμνάζει. Τα όργανα πληρούν όλες τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας και είναι σχεδιασμένα να γυμνάζουν κάθε μυϊκή ομάδα του σώματος χωρίς επίβλεψη και χωρίς κανένα κίνδυνο τραυματισμού. Όποιος είναι σε θέση να περπατήσει είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα ακόμα ένα υπαίθριο γυμναστήριο θα τοποθετηθεί στη Ν. Πέραμο καθώς στόχος είναι σύμφωνα με την πρόεδρο του ΝΠΔΔ «ΗΡΟΔΩΡΟΣ» κ. Γιάννα Ρήγα δημιουργία σύγχρονων υποδομών για αθλητικές και εναλλακτικές ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Ο Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Σταμούλης με την ολοκλήρωση του έργου ανέφερε ότι:«Τα οφέλη των χρηστών των υπαίθριων γυμναστηρίων είναι πολλαπλά. Προσπαθούμε να αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία ώστε να προωθούμε την άθληση και καλούμε τους πολίτες να εντάξουν τον αθλητισμό στην καθημερινή τους ζωή».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button